Brussels Airport sluit strategisch partnerschap met Hongyuan Group

Op Brucargo is het nieuwe logistieke magazijn (8.000 m²) voor de Hongyuan Group ingehuldigd. Deze groep, Chinese geïntegreerde dienstverlener voor internationale handel, koos Brussels Airport als de locatie voor haar nieuwe Europese hoofdkantoor.

Trefwoorden: #Brussels Airport, #China, #logistiek

Lees verder

Techniek

( Foto: Brussels Airport )

ENGINEERINGNET.BE - De Hongyuan Group, een logistieke dienstverlener die gevestigd is in Peking, is sinds oktober 2020 actief op Brussels Airport en chartert vluchten bij meerdere luchtvaartmaatschappijen.

Het bedrijf heeft nu een ‘Memorandum of Understanding’ (MoU) ondertekend met Brussels Airport als strategische partners. De luchthaven wordt hiermee Hongyuan's belangrijkste toegangspoort tussen China en Europa enerzijds en tussen Europa, Amerika en Afrika anderzijds, voor algemene cargo, en om e-commerce stromen te ontwikkelen.

De vrachtvluchtactiviteiten van Hongyuan in Europa zijn snel gegroeid, en dankzij de geslaagde ontwikkeling van de 'Air Silk Road’ tussen China en België werd het voor de groep noodzakelijk om haar infrastructuur uit te breiden en een nieuwe strategische locatie te vinden.

Daarbij viel de keuze op Brussels Airport. Hongyuan is de eerste Chinese logistieke speler die een Europese logistieke hub op Brussels Airport opzet om haar logistieke diensten naar een hoger niveau te tillen.

Het magazijn van 8.000 m², dat eigendom is van Brussels Airport, heeft eerstelijnstoegang tot het tarmac en is volledig vernieuwd om algemene vrachtstromen te verwerken en hoogwaardige service voor de klanten van Hongyuan in China en Europa te kunnen aanbieden.

Deze schaalvergroting van haar operaties op Brussels Airport zal ook bijkomende werkgelegenheid creëren (tot 60 extra directe en indirecte arbeidsplaatsen).