Productie zo dicht mogelijk bij de klant

De wereld is een dorp, dat is de boodschap die globalisering uitdraagt. Bedrijven kunnen overal ter wereld zaken doen. Maar wat de coronapandemie heeft aangetoond is dat de wereld toch niet zo klein was als we dachten.

Trefwoorden: #productie, #Yitch

Lees verder

Partner Info

( Foto: Yitch )

ENGINEERINGNET.BE - Aanvoerketens staan plots heel erg onder druk, levertermijnen lopen op. Er is dus zeker plaats voor een lokale productie economie, op voorwaarde dat er slim geautomatiseerd en gedigitaliseerd wordt. Een kolfje naar de hand van Yitch dat bedrijven op een duurzame manier helpt competitief te maken. De beperkingen die regeringen wereldwijd hadden opgelegd om de strijd tegen de coronapandemie te kunnen voeren, beginnen stilaan te verdwijnen. Als mist die weer opklaart. Veel bedrijven konden immers door de onzekerheid zich geen duidelijk beeld meer vormen van hoe hun toekomst er nu moest uitzien. Terug nu naar business as usual? Als het van Yitch afhangt niet. Co-CEO Werner Fransen: “We moeten met zijn allen weer wat meer lokaal gaan denken. Je productie neerleggen in lageloonlanden, met een grote logistieke keten tot gevolg, bleek de afgelopen maanden niet de slimste optie te zijn. Waarom zijn we zo afhankelijk van Azië voor elektronica? Kan die niet even kwalitatief hier gemaakt worden? We hebben allemaal gezien en aan de lijve ondervonden wat corona en een vastgelopen schip in het Suezkanaal teweeg gebracht hebben. Maar los daarvan moeten we gewoon aan toekomstige generaties denken. Het zou toch beter zijn om onze kinderen hier aantrekkelijke jobs te bezorgen, dan ze de rekening door te schuiven van al die CO2-emissies? Want ook hier kan er concurrentieel geproduceerd worden.”

Strategische partner
De uitdagingen zijn nochtans niet mis hier: een tekort aan geschoold personeel blijkt voor velen de grootste rem op de groei. Automatiseren en digitaliseren, dan maar, maar ook dat kan bedrijfsleiders grijze haren bezorgen. Welke technologiekeuzes moet je immers maken om je concurrentiekracht op een duurzame manier te vrijwaren? Een kwestie van bomen en bos. Enter Yitch. “Zie ons niet als een zoveelste automatiseringsbedrijf dat klanten bijstaat met het programmeren van PLC’s. Voor ons is de PLC en alle technologie die bij de automatiseringsperiferie komt kijken, slechts een middel om een hoger doel te bereiken. Technologie moet vertaald worden naar een concrete business-case, waar vruchten van te plukken zijn. We willen met andere woorden een strategische partner worden en meedenken met bedrijfsleiders om hun plan voor de toekomst samen te maken. De klemtoon zal weliswaar voor elk bedrijf verschillen. Daarom beschikken we over een multidisciplinair team, tegen het einde van het jaar 100 m/v/x sterk, dat we telkens in functie van de noden van de klant samenstellen, zodat we altijd een hartig woordje kunnen meepraten”, vertelt co-CEO Wim Van Soom.

Zich industrie 4.0 eigen maken
De aanpak van Yitch berust op vier pijlers: consultancy, projects, staffing en continuity. Voor elk probleem een oplossing en meestal begint die met een goed gesprek. Van Soom: “Automatiseren en digitaliseren zijn door corona in een stroomversnelling geraakt. Bedrijven beseffen dat ze zonder misschien de volgende crisis niet meer kunnen overleven. Door technologie kan een kwalitatieve productie betaalbaar blijven. Hoe sneller we daarom aan tafel kunnen zitten, hoe beter we een plan van aanpak kunnen opstellen om te kijken hoe een bedrijf zich Industrie 4.0 eigen kan maken. Wat kan het hier betekenen? Welke problemen kan het concreet oplossen? En wat is daar allemaal voor nodig? Daarin betrekken we ook graag iedereen, van de operator tot de CEO. Automatisering moet echt een partnerschap zijn: om de kennis in de hoofden uit alle geledingen te matchen met het technologieaanbod dat vandaag beschikbaar is.” Van concepten voorstellen, tot oplossingen bouwen. Die antwoorden komen dan immers samen in de automatiserings- en digitaliseringsprojecten die Yitch voor zijn klanten uitvoert.

Automatisering moet echt een partnerschap zijn: om de kennis in de hoofden uit alle geledingen te matchen met het technologieaanbod dat vandaag beschikbaar is. (Foto Yitch)

Ingenieur gezocht?
De komende jaren zal er door de vergrijzing best nog wat kennis uit de industrie verdwijnen. De nieuwe naam en bijhorende branding moeten Yitch als een aantrekkelijke werkgever in de kijker zetten. Niet alleen voor zichzelf, want de ambities om te groeien branden bij beide co-CEO’s, maar vooral ook voor klanten. “Onze derde pijler, staffing, is waar we tijdens corona het meeste beweging in zagen. De komende jaren gaan er nog heel wat technische medewerkers op pensioen bij bedrijven. Wij willen de leemte die ze achterlaten helpen invullen”, aldus Fransen. Hoe? “Door zelf in de eerste plaats in te zetten op kennis delen. Door onze aanpak met multidisciplinaire teams leren medewerkers ook heel veel van elkaar. Daarenboven zijn ze actief in verschillende sectoren, wat tot een kruisbestuiving kan leiden, tot manieren om anders naar vastgeroeste gewoontes te kijken.” De meest recente toevoeging aan het dienstenpakket is continuity gedoopt. “Productiebedrijven zoeken de juiste profielen die bij stilstand snel een diagnose kunnen stellen en een oplossing kunnen aanreiken. Reactief, maar ook proactief. We gaan bedrijven daarbij adviseren op basis van wat we zien gebeuren aan de hand van data uit verschillende bronnen. Elementen die we dan weer kunnen meenemen in consultancy en zo is de cirkel rond. We willen een sparringpartner zijn voor onze klanten.”

Beginnen bij de basis
Hoe Yitch bedrijven wil helpen is duidelijk, maar wat kunnen ze nu precies bijdragen om lokaal produceren weer tot een aantrekkelijke optie te bombarderen. “Voor je aan Industrie 4.0 wil beginnen, moet eerst de basis van je productiesite goed zitten. Er zijn bepaal-de fundamentals nodig om te kunnen digitaliseren, te beginnen met connectiviteit. Om machines, kleppen, pompen … efficiënt aan te sturen en er data van te verzamelen, moeten ze eerst op een cyberveilige manier geconnecteerd worden met andere systemen. Er moet eerst een veilige, geconnecteerde laag zijn”, verduidelijkt Van Soom. Het tweede puzzelstuk is automatisering. “Een puzzelstuk dat verschilt in functie van met wie je praat. We hebben experten in PLC’s, DCS, HMI … in de rangen die begrijpen wat de klant nodig heeft om zijn processen te optimaliseren, maar ook waar de operator om vraagt. Hij moet immers kunnen bijsturen wanneer nodig, dus een goede interface tussen mens en machine is dan belangrijk.” Pas als die basis goed zit kan het puzzelstukje digitalisering gelegd worden. “Digitalisering draait om het aanreiken van de juiste inzichten op het juiste niveau op basis van alle data die beschikbaar is. Een productieorder kan vandaag volledig digitaal door de productie geloodst worden, van de grondstoffen in het magazijn op de juiste locatie leggen tot zelfs het vermijden van ongeplande stilstanden. Niet in één big bang, maar geleidelijk aan opgebouwd. Denk in kleine stappen. Om digitaal te spreken moet er voldoende maturiteit zijn en die moet groeien”, voegt Fransen er aan toe.

Altijd vanuit de productie
Om dat te realiseren werkt Yitch altijd van binnenuit. “We staan zelf al meer dan 25 jaar in productieomgevingen. Ons team beschikt samen over 450 jaar aan professionele ervaring. Yitch heeft al meer dan 2.500 projecten onder de riem”, maakt Van Soom de rekensom met een knipoog. “Het vertrekpunt is dan ook echt de wereld van OT. Dat is nodig om de noden van klanten te begrijpen, kortbij te zijn, mee te denken … Daarnaast houden we aan wendbaarheid en brede ervaring in verschillende systemen en sectoren. We kiezen voor elk project de juiste skills op basis van wat er nodig is, zowel op menselijk als op technologievlak. Belangrijk om daarbij aan te stippen ook, is dat we met niemand getrouwd zijn. We beschikken wel over bepaalde certificaties die bewijzen dat we de kwaliteit kunnen borgen, maar we kunnen altijd vrij de keuze maken tussen technologiën om de klant op de best mogelijke manier te helpen.” De experten van Yitch houden zelf de vinger aan de pols van alles wat technologisch beweegt. Die kennis laten ze dan doorsijpelen naar een bredere groep engineers. Zo wordt er ook samengewerkt met hogescholen en universiteiten. “Bachelor- en masterproeven hebben vaak een heel innovatief idee in hun kern. Het is interessant om die nieuwe manieren van denken binnen te brengen in het bedrijf en dan de wisselwerking te zijn die ontstaat uit het contact met doorwinterde ingenieurs”, geeft Fransen nog mee.

Potentieel genoeg
Binnen vijf jaar willen de co-CEO’s de omzet van 10 miljoen euro maal drie zien gaan. Maar dat is niet het streefdoel op zich. “Als er nieuwe productiebedrijven in de regio actief zijn of bedrijven die zijn teruggekeerd uit lageloonlanden omdat ze hier duurzaam competitief kunnen produceren, dan zal onze missie geslaagd zijn. In België maken we te weinig werk van het stimuleren van de maakindustrie. Het land staat volgebouwd met magazijnen met lage toegevoegde waarde, maar ondernemers die zelf willen produceren krijgen niet altijd de ruimte voor hun ideeën. Nochtans is jobcreatie de manier om onze welvaart te bestendigen. Als wij als strategische partner mee aan de kar kunnen trekken om productiebedrijven te ondersteunen, om meer vrouwen in technische functies te krijgen, om minder CO2-emissies de lucht in te sturen … zullen we zeer tevreden zijn”, besluiten ze. 
www.yitch.eu

Kader: Wie zijn Werner Fransen en Wim Van Soom?
Het traject van Werner Fransen en Wim Van Soom vertoont veel gelijkenissen. Beide afgestudeerd als master in engineering aan KU Leuven Faculty of Engineering Technology – De Nayer Campus, gingen ze begin jaren 2000 aan de slag bij het toenmalige Reditech als automation engineers. “We hebben beiden altijd met de voeten in de klei gestaan. Bezig zijn met techniek, daar draait het om”, vat Van Soom samen. Gepokt en gemazeld door projecten in binnen- en buitenland besloten ze om in 2006 medevennoot te worden en samen aan de kar te trekken. Het begin van een groeiverhaal. Het ging van 12 naar 85 medewerkers, verspreid over drie vestigingen in Bornem, Genk en Breda. Toen de oorspronkelijk stichters in 2016 uit Reditech stapten, was het tijd voor een volgende stap: een volledig eigen koers uitzetten. Het voorlopige orgelpunt kwam er begin 2021: een nieuwe bedrijfsnaam die de lading beter dekt, Yitch. “We wilden duidelijkheid creëren, een eigen visie brengen. De nieuwe naam legt daarom minder de focus op engineering maar spreekt over onze passie (itch) voor technologie om mensen, onze klanten en onze medewerkers (y van you), te verbinden”, aldus Fransen. “Het vertelt waarom we doen wat we doen.”