• 10/04/2012
  • |     BB

Innovatieve Aanbesteding van project 'Laadstations Elektrische Fietsen'

Vlaamse overheid gaat van start met 'Innovatieve Aanbesteding' van project "Uitgifte- en laadstations voor elektrische fietsen". Mét budget voor onderzoek & ontwikkeling.

Trefwoorden: #Blue-mobility, #elektrische fiets, #fiets, #IWT, #NMBS

Lees verder

Nieuws

( Foto: Giant )

ENGINEERINGNET.BE -- IWT, Blue-mobility, NMBS, een aantal steden en de Vlaamse overheid gaan in mei 2012 van start met het aanbesteden van de stedelijke infrastructuur om fietsen elektrisch op te laden.

In tegenstelling tot de klassieke aanbestedingsformule, waarbij de opdracht klaar en duidelijk vastligt, zal dit verlopen via het zogenaamde ‘Innovatief Aanbesteden’, een formule waarbij de overheid op zoek gaat naar innovatie op verschillende fronten – concept, ontwerp, uitvoering, materialen en technieken.

De door een privébedrijf aangedragen oplossing kan dus nog ontwikkeld moeten worden, maar zaak is de overheid te overtuigen dat het om de beste oplossing gaat. In dit geval wil de overheid het verdere onderzoek en ontwikkeling via een precommerciële aanbesteding mogelijk maken.

In het geval van de oplaadstations voor fietsen, zullen de oplossingen opgevolgd en beoordeeld worden binnen de Olympus-proeftuin die gespecialiseerd is in elektrische mobiliteit en die over veel ‘test users’ beschikt.

IWT, Blue-mobility, de betrokken steden en de Vlaamse overheid stellen financiële middelen ter beschikking voor Onderzoek en Ontwikkeling.


(bron: Agoria)

ACHTERGROND
Voor bedrijven die interesse hebben: er is op 3 mei 2012 een kick-off meeting in Gent waar u meer te weten komt over de doelstelling en het verdere verloop van het project. Meer informatie en inschrijven: www.innovatiefaanbesteden.be.