Dematic en Aspire bouwen eerste geautomatiseerde productielocatie voor insecteneiwitten

In dit volledig geautomatiseerde productielocatie voor insecteneiwitten in Canada zullen voor het eerst IIoT-sensoren, AS/RS en AI worden ingezet voor verticale landbouw met levende organismen in een geklimatiseerde ruimte.

Trefwoorden: #Aspire Food Group, #Dematic, #eiwit, #insecten, #voeding

Lees verder

Techniek

( Foto: Dematic )

ENGINEERINGNET.BE - Dematic gaat een volledig geautomatiseerd hoge capaciteit opslagsysteem met 11 verdiepingen implementeren. Dit systeem gebruikt kratten om krekels te kweken en te rijpen, voorafgaand aan de verwerking voor consumptie door huisdieren en mensen.

In nauwe samenwerking met andere technologieleveranciers worden de kratten tevens bewaakt om de voedselkwaliteit te garanderen. Industrial Internet of Things (IIoT) apparaten en sensoren verstrekken straks voortdurend data aan deep-learning Artificial Intelligence (AI) technologie om de omstandigheden voor rijping, kweek en incubatie te optimaliseren.

Het systeem integreert ook andere technologieën om de temperatuur en vochtigheid in elke krat te regelen. De 96.000 kratten kunnen genoeg krekels bevatten om jaarlijks 20.000 ton krekeleiwit en -afval (meststof en bodemsupplement) te produceren.

ACHTERGROND
De Aspire Food Group-faciliteit die nu wordt gebouwd in London, Ontario, is het grootste project gefinancierd door NGen, Canada's Advanced Manufacturing Supercluster. NGen brengt de volgende generatie productietechnieken en automatisering samen om digitale transformatie in Canada te stimuleren.