2,5 miljoen euro opgehaald voor Power2Heat-project productiesite Alpro

Tijdens een kapitaalronde, gelanceerd door energiecoöperatie Beauvent, werd in korte tijd 2,5 miljoen euro opgehaald. De verzamelde fondsen zullen in het Power2Heat-project op de Alpro productiesite in Wevelgem geïnvesteerd worden.

Trefwoorden: #Alpro, #Beauvent, #duurzaam, #Power2Heat, #zonne-energie

Lees verder

Techniek

( Foto: Alpro )

ENGINEERINGNET.BE - Dit project wordt gecombineerd met de zonne-installatie van 435 kWp die deze zomer gebouwd werd. De energiecentrale beschikt over een efficiënte gasmotor die deels op lokaal geproduceerd biogas draait. De motor heeft een elektrisch vermogen van 3,4 MW en produceert tegelijk elektriciteit, stoom en warm water.

Daarnaast worden elektrische stoomketels voorzien. Zo zal de stoom, afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare hernieuwbare energie, elektrisch of via de gasmotor worden geproduceerd.

Frédéric Haghebaert, Algemeen Directeur Beauvent: “Dit Power2Heat project integreert op een slimme manier het beschikbare aanbod aan hernieuwbare energie met de energievraag van Alpro. Op die manier verbruiken we elektriciteit wanneer ze overvloedig aanwezig is. Alle energie opgewekt door het Power2Heat project wordt verbruikt op de productiesite zelf.”

Het Power2Heat-project draagt dus bij tot een flexibeler verbruik van (hernieuwbare) energie.