• 17/04/2012

Vinod Subramaniam wordt nieuwe Wetenschappelijk Directeur MIRA

Voorzitter van de FOM-werkgemeenschapcommissie Fysica van Leven prof.dr. Vinod Subramaniam wordt Wetenschappelijk Directeur van het onderzoeksinstituut MIRA van de Universiteit Twente.

Trefwoorden: #FOM, #hoogleraar, #Universiteit Twente, #Vinod Subramaniam

Lees verder

personalia

( Foto: Vinod Subramaniam )

ENGINEERINGNET.NL -- Vinod Subramaniam is aan de UT hoogleraar van de Nanobiophysics Group. Hij zal beide functies combineren.

Vinod Subramaniam (1967) is gespecialiseerd in de eiwitbiofysica en functionele beeldvorming op nanometerschaal. Met behulp van moleculaire biofysica en beeldvormende technieken onderzoekt hij eiwitstructuren en interacties.

Hij doet onder meer onderzoek naar het samenklonteren van het eiwit alfa-synucleïne in de hersenen. Dit speelt waarschijnlijk een belangrijke rol bij het ontstaan van de ziekte van Parkinson.

Subramaniam studeerde elektrotechniek aan de Cornell University en promoveerde in 1996 in de technische natuurkunde aan de University of Michigan, in de Verenigde Staten. Subramaniam was daarna onder meer verbonden aan het Max Planck Institute for Biophysical Chemistry in Göttingen, Duitsland.

In 2004 werd hij hoogleraar bij de vakgroep BioPhysical Engineering aan de Universiteit Twente en later bij de vakgroep Nanobiophysics.

Daarnaast is Subramaniam bijzonder hoogleraar Nanoscale Imaging aan de Radboud Universiteit Nijmegen en senior fellow en gasthoogleraar aan het Zukunftskolleg van de Universiteit van Konstanz in Duitsland.


(GL)