• 17/04/2012

Solvay bouwt innovatieve pilootinstallatie H2O2 in Brazilië

Solvay begint met het leveren van productie-eenheden van 5.000 tot 15.000 ton waterstofperoxide per jaar.

Trefwoorden: #solvay, #waterstofperoxide

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Solvay maakt bekend dat het een nieuw concept heeft ontwikkeld waarmee kleine, kostenefficiënte productie-eenheden voor waterstofperoxide kunnen worden geplaatst op de fabriekssites van zijn klanten.

Dit concept is gebaseerd op innovatieve, door Solvay ontwikkelde technologie die het mogelijk maakt productie-eenheden uit te baten van 5.000 tot 15.000 ton waterstofperoxide per jaar. Het concept zou heel geschikt zijn voor papier- en papierpulpfabrieken in afgelegen gebieden.

Binnenkort wordt een pilootinstallatie gebouwd op de site van Peróxidos do Brasil in Curitiba, een joint venture voor waterstofperoxide van Solvay en Produtos Quimicos Makay.

Eric Mignonat, Senior Executive Vice President en Algemeen Directeur van de Strategic Development Unit Essential Chemicals van Solvay: “Solvay is wereldleider op de waterstofperoxidemarkt en inzake waterstofperoxidetechnologie. We engageerden ons ertoe nieuwe, kostefficiënte productietechnologie te ontwikkelen die de competitieve productie van waterstofperoxide mogelijk maakt op afgelegen plaatsen met aanzienlijke logistieke meerkosten.”

“Productiecentra voor papierpulp en papier op afgelegen plaatsen in de snelgroeiende markten van Latijns-Amerika en Azië zullen met deze technologie hun voordeel kunnen doen."

“Het gebruik van ter plaatse geproduceerde waterstofperoxide als bleekmiddel is namelijk een belangrijk voordeel voor deze klanten, want het waarborgt een betrouwbare en kostenefficiënte bevoorrading met waterstofperoxide.”


(KV) (afbeelding wikipedia)