• 20/04/2012

Robot kan traplopen (+Video)

DARPA (onderzoeksinstituut van het Amerikaanse ministerie van defensie) heeft recent een filmpje uitgegeven waarop een traplopende robot te zien is.

Trefwoorden: #DARPA, #robot, #traplopen

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET -- DARPA heeft een hindernisparcours ontwikkeld voor hun Robotics Challenge, waar de trap nu een vast onderdeel van wordt.

De Robotics Challenge is een wedstrijd waarbij robots een stel taken op een hindernisparcours moeten uitvoeren.

Denk hierbij onder andere aan het beklimmen van een ladder, het opzoeken en repareren van een lek in een pijp en het besturen van een voertuig. Het winnende team krijgt 2 miljoen dollar.

De wedstrijd is onderverdeeld in vier verschillende banen. Deelnemers op baan A en D bouwen zelf een robot en ontwikkelen eigen software, waarbij baan D zelf voor financiering moet zorgen.

Banen B en C doen dit ook en ontwikkelen zelf software, maar gebruiken hierbij deze bestaande robot van DARPA.

Deze traplopende robot is ontwikkeld in samenwerking met Boston Dynamics, die al vele andere robotprojecten met DARPA hebben gedaan.

Het zal erg interessant worden om te zien met welke oplossingen robotbouwers komen voor het obstakelparcours van DARPA.

Aan deze traploper worden nog een romp, armen en een hoofd toegevoegd, zodat de robot ook voor de andere taken van de Robotics Challenge gebruikt kan worden.

Het kan nog enkele jaren duren voor er een robot ontwikkeld is die alle obstakels succesvol kan bedwingen, maar als het aan DARPA ligt gebeurt dit zo snel mogelijk.


(GL) (bron & foto Aandrijven & Besturen)

Video: