• 29/10/2012

Pet-Proto robot kan klimmen, springen en balanceren (+video)

Het onderzoeksinstituut van het Amerikaanse ministerie van defensie, DARPA presenteerde onlangs de Pet-Proto robot.

Trefwoorden: #DARPA, #Pet-Proto robot

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET -- Op het hindernisparcours ontwikkeld voor de Robotics Challenge van DARPA, laat de robot niet alleen zien dat hij kan trappenlopen, maar ook kan klimmen, balanceren en springen.

Enige tijd geleden kon u hier lezen over de trappenlopende robot van Boston Dynamics (zie Robot kan traplopen (+video)). De onderzoekers doen er nu een schepje bovenop en laten een robot zien die veel meer kan.

De robot baant zich in onderstaand filmpje moeiteloos een weg door enkele obstakels van DARPA's Robotics Challenge. De Robotics Challenge is een wedstrijd waarbij robots taken op een hindernisparcours moeten uitvoeren.

Denk hierbij onder andere aan het beklimmen van een ladder, het opzoeken en repareren van een lek in een pijp en het besturen van een voertuig. Uiteindelijk krijgen teams die een winnende robot ontwerpen een geldbedrag van 2 miljoen dollar.

Om over en rond de obstakels te manoeuvreren, maakt de robot gebruik van nieuwe ontwikkelingen. De robot kan autonoom beslissingen nemen, heeft een grote mobiliteit en behendigheid.


(bron en foto: Aandrijven en Besturen)

Video: