• 23/04/2012

Solvay begonnen met productie fosforzuur via nieuwe technologie

Deze nieuwe fabriek voor fosforzuur vult een aantal eerder investeringen en capaciteitsuitbreidingen aan, hoofdzakelijk in China en de Verenigde Staten<br>

Trefwoorden: #fosforzuur, #solvay

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- Solvay’s nieuwe fabriek voor ultrazuiver fosforzuur van halfgeleiderkwaliteit in Bernburg, Duitsland begonnen is met de levering van dit gravurezuur aan producenten van elektronische toestellen en componenten en aan de halfgeleiderindustrie.

Volgens Solvay gebruikt zijn fabriek een nieuwe en uiterst precieze kristallisatietechnologie die de firma in samenwerking met zijn Nederlandse technologiepartner TNO heeft ontwikkeld.

Steve Dobson, Hoofd van de Divisie Elektronische Natte Chemicaliën van Solvay: “Deze nieuwe fabriek voor fosforzuur vult een aantal investeringen en capaciteitsuitbreidingen aan, die zijn uitgevoerd door de Divisie Elektronische Natte Chemicaliën.”

“Deze deed dat in de voorbije twee jaar, hoofdzakelijk in China en de Verenigde Staten. Die investeringen zijn vooral gericht op andere uiterst zuivere producten zoals waterstofperoxide, waterstoffluoride en ammoniumfluoride. Met fosforzuur voegen wij een nieuw product van vitaal belang toe aan ons productengamma.”


(KV)