Nieuw witboek belicht de toekomst van magazijnrobotica

Marktonderzoeksbureau Interact Analysis heeft een nieuw witboek uitgebracht, The Future of Warehouse Robotics. Hierin worden de nieuwe toepassingen, mogelijk gemaakt door Autonome Mobiele Robots (AMR)-technologie, onderzocht.

Trefwoorden: #Autonome Mobiele Robots, #beheer, #logistiek, #magazijn, #robot

Lees verder

Nieuws

( Foto: Geek+ (cover witboek) )

ENGINEERINGNET.BE - Naarmate meer en meer bedrijven antwoorden zoeken op uitdagingen zoals het tekort aan arbeidskrachten, ruimtegebrek en de e-commerce boost, versnellen magazijnmanagers hun plannen om te automatiseren. Vooral Autonome Mobiele Robots (AMR's) spelen een centrale rol in dit proces en sturen de magazijnoplossingen van morgen aan. 

In het witboek wordt gesteld dat een AMR-oplossing meestal een groot aantal voordelen biedt ten opzichte van vaste automatisering. Deze is namelijk kosteneffectiever, sneller inzetbaar, flexibeler en gemakkelijker schaalbaar. Nieuwe mobiele robotoplossingen stellen robots in staat om afzonderlijke boxen te selecteren en naar de orderverzamelaars te brengen in plaats van hele rekken, wat veel efficiënter is.

T2P AMR-technologie is een nieuwe variant op de traditionele G2P (Goods-to-Person). Een belangrijk voordeel is dat het stationair houden van de hoofdstelling veel hogere stellingen mogelijk maakt dan wanneer de hele stelling regelmatig moet worden verplaatst. Een T2P-oplossing kan dus de opslagcapaciteit verhogen.

Interact Analysis: "Het ‘volwassen worden’ van T2P AMR betekent niet het einde van de G2P-technologie. Voor veel klanten zijn de huidige G2P-oplossingen meer dan voldoende. En G2P zelf evolueert. In feite blijft G2P de revolutie in magazijnautomatisering aanjagen, waarbij de efficiëntie waarmee mensen en robots kunnen samenwerken voortdurend wordt verbeterd."

Volgens het witboek zal de behoefte aan flexibiliteit, gecombineerd met een tekort aan arbeidskrachten, magazijnen een stimulans geven om alle processen die daarvoor in aanmerking komen, te automatiseren.

Dit leidt tot de volgende stap in de markevolutie: de automatisering van volledige (of bijna volledige) magazijnoperaties door de inzet van een gecombineerde mobiele robotoplossing, waarbij G2P en T2P AMR's en andere soorten mobiele robotplatforms allemaal samen werken. Maar dan moeten alle robots wel gesynchroniseerd werken.

Tot op heden werden AMR's ingezet in geïsoleerde workflows in magazijnen, zonder echte integratie over meerdere processen in hetzelfde gebouw. Door geavanceerde softwaremanagementsystemen echter te combineren met de grote verscheidenheid aan AMR-platforms die nu beschikbaar zijn, ontstaat de mogelijkheid om verschillende systemen te combineren tot één totaaloplossing.

Het witboek van Interact Analysis, The Future of Warehouse Robotics, dat werd gepubliceerd in opdracht van AMR-bedrijf Geek+, kan hier worden gedownload.