Transportplatform digitaliseert voortaan ook Belgische vrachtdocumenten

Het van oorsprong Franse bedrijf Dashdoc opent een kantoor in Antwerpen en wil met 600% groeien tegen 2025, door inzet van slimme digitale tools voor transporteurs en vrachtwagenchauffeurs.

Trefwoorden: #Dashdoc, #logistiek, #platform, #transport

Lees verder

Techniek

( Foto: Dashdoc )

ENGINEERINGNET.BE - Via het Dashdoc-platform kunnen planners, chauffeurs en klanten het volledige transportproces volgen. Het premium platform dient als Transport Management System (TMS) dat het beheer van transportplanning tot facturatie mogelijk maakt.

Daarnaast genereert Dashdoc digitale versies van vrachtdocumenten (e-CMR). Het is de enige softwareoplossing die deze twee elementen combineert in een gebruiksvriendelijk en transparant platform.

Dashdoc werd in 2018 gelanceerd als eerste Franse e-CMR-oplossing. Het platform is toegankelijk via een jaarlijks abonnement dat ook updates en nieuwe toepassingen omvat.

Nu zet het bedrijf ook zijn eerste stappen in België, gevolgd door Nederland en Luxemburg. Daarvoor werd Sami Dandache aangesteld als General Manager Benelux. Hij heeft jarenlange ervaring in de transportsector bij onder meer DHL en leidt het team vanuit het recent in gebruik genomen kantoor in Antwerpen.

Dandache wil Dashdoc met 600% laten groeien tegen 2025. “We zien een enorm potentieel omdat de nationale beroepsvereniging voor de transport- en logistieke sector UPTR tegen 2025 alle vrachtdocumenten wil digitaliseren."

Transporteurs sparen tonnen papier en stockageruimte uit dankzij digitale vrachtdocumenten.  Dashdoc zorgt ook voor tijdswinst dankzij automatisatie en de digitalisatie van werkplanningen.

Chauffeurs kunnen het Dashdoc-platform integreren met bestaande tools en software zoals GPS-systemen en de bijbehorende app raadplegen in dertien talen, waaronder Pools, Roemeens, Bulgaars en Portugees.

Eindklanten kunnen op hun beurt het hele traject volgen en krijgen bij de levering ook een berekening van de CO2-uitstoot, wat transporteurs aanmoedigt om voor duurzame transportopties te kiezen.

Dashdoc is momenteel aanwezig in Frankrijk en de Benelux en telt 60 medewerkers, verdeeld over Parijs, Nantes en Antwerpen.