• 25/04/2012
  • |     BB

Productie Sumitomo's Paramax-tandwielkasten komt naar België

Hansen Industrial Transmissions bevestigt: fabriek in Edegem krijgt productie en service van Sumitomo's Paramax-tandwielkasten voor EMEA toegewezen.

Trefwoorden: #hansen, #hansen industrial transmissions, #sumitomo, #tandwiel, #tandwielkast

Lees verder

Nieuws

( Foto: HIT )

ENGINEERINGNET.BE -- Hansen Industrial Transmissions, in maart 2011 overgenomen door Sumitomo Heavy Industries, maakt bekend dat de engineering, productie, assemblage, verkoop en service van de Paramax- tandwielkasten van Sumitomo - voor de EMEA-regio - nog in 2012 zullen worden geïntegreerd in de fabriek in Edegem.

Hansen Industrial Transmissions in een persbericht: "Éen jaar na de overname door Sumitomo is de wereldwijde integratie van Hansen Industrial Transmissions in de structuur van SHI weliswaar nog steeds aan de gang in de meeste delen van de wereld, maar is deze wel al voltooid in Europa van waaruit de EMEA-regio wordt bediend."

Het EMEA-platform is uitgebouwd in samenwerking met Sumitomo Cyclo Germany groep. Dat is een onderdeel van de afdeling Power Transmission & Controls van Sumitomo.

ACHTERGROND
Hansen Industrial Transmissions (HIT) is een producent van tandwielkasten. Naast zijn voornaamste fabriek in Edegem beschikt HIT over montage-, verkoop- en servicecentra in Europa, de VS, het VK, China, Zuid-Afrika en Australië. HIT is sinds 4 maart 2011 een 100% dochteronderneming van Sumitomo Heavy Industries Ltd. en stelt wereldwijd meer dan 600 mensen tewerk.