icapps CEO Olivier Dupont geeft fakkel door aan duo

Kris Kemland en Kristof Van Gemert nemen het roer over van CEO en oprichter Olivier Dupont bij het Antwerpse digital product agency icapps, waarbij Kemland managing partner wordt en Van Gemert CEO.

Trefwoorden: #CEO, #digitalisering, #icapps

Lees verder

HR

( Foto: icapps )

ENGINEERINGNET.BE - Deze transitie maakt deel uit van een strategie die het bedrijf begin 2021 al inzette.

icapps telt nu 125 medewerkers die samen een jaaromzet van 12 miljoen euro realiseren. Voormalig Chief Commercial Officer (CCO) Kris Kemland droomt luidop van een verdubbeling tot 25 miljoen euro. Daarvoor wil hij de diensten van het agency uitbreiden, maar ook verder internationaliseren.

Ook het dienstenaanbod heeft icapps de voorbije jaren al sterk uitgebreid. Het digital product agency helpt nu klanten als Telenet en VRT met de uitbouw van hun hele digitale strategie: van concept- tot product- en softwareontwikkeling.

Ook virtual en augmented reality en internet of things maken daar deel van uit. Met Mr. Watts kwam er al een eerste spin-off in die sfeer, geleid door icapps-medeoprichter Niels Leunen. 

Leunen en Dupont blijven als aandeelhouder betrokken, maar nemen nu afscheid van hun operationele rol. Die laatste zal wel een adviesraad uitbouwen en kijkt daarvoor ook naar De Cronos Groep, waartoe het bedrijf in 2017 toetrad om de verdere groei te faciliteren.