H.Essers opent gloednieuwe farma crossdock in Genk

Als antwoord op de stijgende vraag naar farmalogistiek, en de complexiteit en strikte vereisten die gepaard gaan met de sector, investeert familiebedrijf H.Essers in de verdere ontwikkeling van zijn pharma valley in Genk.

Trefwoorden: #farma, #H.Essers, #logistiek, #transport

Lees verder

Nieuws

( Foto: H.Essers )

ENGINEERINGNET.BE - De opening van het hypermoderne overslagdok vormt een nieuwe fase in de strategische ontwikkeling van de Genkse Pharma Valley als centrale hub voor de opslag en distributie van farmaceutische goederen in Europa.

CEO Gert Bervoets: “We komen hiermee tegemoet aan de vraag van de sector. Niet niet alleen door voor een verdubbeling tot 14.500m² te kiezen, maar ook de mogelijkheid toe te voegen om het crossdock naast wegtransport ook te laten fungeren voor andere transportmodi zoals luchtvaart, trein en scheepvaart.”

Aan de opening van dit crossdock ging een lange voorbereiding vooraf, waarbij rekening gehouden moest worden met de strenge voorschriften van de farma industrie en de specifieke noden van de klanten. Dit zorgde voor een vlekkeloze transitie.

Als die noden werden vertaald naar een hypermodern crossdock met temperatuurgecontroleerde goederenconsolidatie en tal van value added services.