AMbigram is grootste 3D-geprinte beursstand

Meer dan 30 Vlaamse en Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstellingen bouwden samen één impressionante koepelstructuur van 24 m²: een sprekend bewijs van het potentieel van 3D-printing én van de sterkte van het lokale ecosysteem.

Trefwoorden: #3D, #constructie, #Flam3D, #print

Lees verder

Techniek

( Foto: Flam3D )

ENGINEERINGNET.BE - “The AMbigram” bestaat uit meer dan 130 3D-geprinte stukken. Zo kan de installatie dienen als demonstratiemateriaal van de technologie en tegelijk als recycleerbare beursstand.

Eenmaal de geprinte stukken voorhanden werd de constructie, die bestaat uit meer dan 400 losse stukken, op minder dan een dag in elkaar gezet. Het is daarmee meteen ook een wereldwijd unicum.

Flam3D, de Vlaams-Nederlandse 3D-printassociatie, zal de demonstrator onthullen op de Formnext 2022-beurs (15-18 november) in Duitsland, de grootste 3D-printbeurs ter wereld.

Het demonstratieconcept rond Additive Manufacturing (AM) in de vorm van een futuristische dome-constructie geldt als kapstok om meer dan 130 3D-geprinte stukken te demonstreren, zowel in kunststof als in metaal, van S tot XXL, en in 15 verschillende 3D-printtechnologieën.

Met deze demonstrator willen de initiatiefnemers vooral 3D-printing meer bekendmaken bij potentiële gebruikers.

De AMbigram is een indrukwekkende verwezenlijking van volgende Vlaamse en Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstellingen actief in Additive Manufacturing: 3D&I, 3iD, 3D Maastricht, AMPC Solutions, AMR Europe, Bekking 3D, BUDA::lab, Buhlmann, Bulcke Technical Printing, Centexbel, Deceuninck, Design8, ESMA, FabLab Leuven, Formando, Guaranteed, Howest, Inzert 3D, KU Leuven, Materialise, MX3D, Odisee, OMD3D, Parts on Demand, Poly Products, QDP, Seido Systems, Thomas More Hogeschool, Valcun, Universiteit Gent, VDAB en Hogeschool Windesheim. Kunststofshop.nl is sponsor van de tubes.

Het ontwerp werd gerealiseerd door Jeremy Bertrand en Melvin Lauwers in het kader van hun bachelorproef aan de Thomas More hogeschool.