Einride levert 6 elektrisch vrachtwagens voor zwaar transport aan AB InBev

Met de volledig elektrische vloot van vrachtwagens voor zwaar transport tussen Brussel en Leuven zal de brouwer naar verwachting haar CO2-uitstoot jaarlijks met 500 ton verlagen.

Trefwoorden: #AB InBev, #Einride, #elektrisch, #transport

Lees verder

Nieuws

( Foto: Einride )

ENGINEERINGNET.BE - Vanaf begin 2023 neemt AB InBev samen met Einride het voortouw in de grootschalige uitrol van zwaar elektrisch transport in België. In de eerste fase worden zes elektrische Einride trucks in gebruik genomen tussen Brussel en Leuven, gecombineerd met de ontwikkeling, installatie en bouw van de oplaadinfrastructuur. 

Deze vrachtwagens worden ingezet rondom Leuven en Brussel en helpt de brouwer in haar ambitie om tegen 2040 net zero te zijn in haar gehele toeleveringsketen.

"Wij kopen geen dieseltrucks meer aan en vervangen elke dieseltruck die is afgeschreven door een elektrische variant", aldus Philippe Seminck, AB InBev’s Logistics Director voor de Benelux en Frankrijk.

"Volgend jaar beginnen we met de brede inzet van elektrische voertuigen voor stadsleveringen in Gent, Brussel, Luik en Leuven. Als de omgeving waarin we werken duurzamer wordt, wordt ook de kwaliteit van de natuurlijke ingrediënten om bier te brouwen daar beter van."

Einride draagt bij aan een kosteneffectieve toekomst voor vrachtvervoer. Daarvoor zet het haar intelligente platform Einride Saga in. Gecombineerd met de inzet van elektrische en autonome vloten, laadinfrastructuur en connectiviteitsnetwerken, levert Einride haar klanten een totaaloplossing.

Het bedrijf is al operator van zwaar elektrisch vervoer in Zweden en de VS en kondigde onlangs lanceringen aan in Duitsland en Noorwegen. In deze markten heeft Einride klanten zoals het Haier-bedrijf GE Appliances en Electrolux. Bedrijven die al in zee zijn gegaan met Einride hebben een reductie van hun CO2-uitstoot tot wel 90% vastgesteld, terwijl ze qua kosten concurrerend bleven.

De samenwerking met AB InBev in België is het begin van Einride's expansie in de regio, waar het binnenkort een nog grotere bijdrage wil leveren aan het herontwerpen van de transportsector door meer klanten toe te voegen in België, Nederland en Luxemburg.