Pfizer investeert meer dan 1,2 miljard euro in Puurs

Dit is Pfizer's grootste investering ooit in deze site en bevestigt hun engagement om zijn productiecapaciteit in Europa uit te breiden. De investering wordt verdeeld over drie domeinen: productiecapaciteit, koelopslag en verpakkingsprocessen.

Trefwoorden: #investering, #Pfizer, #productie, #vaccin

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pfizer )

ENGINEERINGNET.BE - Mike McDermott, Chief Global Supply Officer, Executive Vice President, Pfizer: “Onze site in Puurs speelt al jaren een ongelooflijk belangrijke rol in het Pfizer Global Supply-netwerk. Sinds het begin van de COVID-19 pandemie nam dit belang alleen maar toe. Pfizer Puurs speelde immers een cruciale rol in de productie van ons vaccin.” 

Sinds het begin van de pandemie groeide het personeelsbestand van Pfizer Puurs van 2.800 naar 4.500 werknemers. De nieuwe projecten leveren naar schatting 250 bijkomende arbeidsplaatsen, voortbouwend op de expansie van de site tijdens de pandemie.

Een deel van de investering is bestemd voor de bouw en uitrusting van het nieuwe Isolator Facility Centre (IFC) met twee ultramoderne productiemodules voor extra vulcapaciteit.

Daarnaast wordt een Flexible Freezer Warehouse gebouwd, die bestaat uit twee verschillende vriesmodules met onafhankelijke temperatuurregulering voor een optimale koude opslag.

En tenslotte wordt nogmaals haar Center for Secondary Packaging uitbreid, die eerder al een grootschalige uitbreiding onderging. Om de capaciteit verder te vergroten krijgt het verpakkingscentrum er 16 verpakkingscabines bij.