Nieuwe Dashdoc-tool optimaliseert kostprijs leveringen

De Route-functie voegt een extra functionaliteit toe aan hun transport management systeem. Hiermee kunnen planners transporten optimaliseren om de kostprijs van leveringen te verminderen, lege kilometers te voorkomen en de CO2-uitstoot terug te dringen.

Trefwoorden: #Dashdoc, #management, #transport

Lees verder

Techniek

( Foto: Dashdoc )

ENGINEERINGNET.BE - Transporteurs verkiezen efficiënt transport boven de panoramische route om de kostprijs zo laag mogelijk te houden.

Om hen te helpen met het uitstippelen van de beste routes voor leveringen, ontwikkelde Dashdoc de Route-functie binnen haar transport management systeem (TMS).

​Met de nieuwe functie kunnen gebruikers eenvoudig transportorders opvragen en de optimale route voor deze transporten bepalen. Dat is vooral interessant wanneer één vrachtwagen verschillende bestemmingen op de route heeft. Deze transporten kunnen in real-time opgevolgd worden.

In plaats van aparte trajecten in te plannen voor de verschillende leveringen van één vrachtwagen, wordt een optimaal traject uitgestippeld.

Zo ligt de kostprijs voor deze transporten een stuk lager, wordt de vracht zo efficiënt mogelijk vervoerd met zo weinig mogelijk lege vrachtwagens en wordt de C02-uitstoot verminderd. Op die manier biedt de tool zowel economische als ecologische voordelen.