• 15/05/2012
  • |     BB

Vopak laat 52 bio-olietanks 'shop-builden' door Geldof

Nederlands overslagbedrijf Vopak gunt contract van ongeveer 25 miljoen euro aan Geldof Metaalconstructie.

Trefwoorden: #edf, #geldof, #mechanical, #overslag, #soetaert, #vopak

Lees verder

b2b

( Foto: Vopak )

ENGINEERINGNET -- Geldof mag voor Vopak 52 geïsoleerde tanks voor de terminal in Vlaardingen bouwen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De tanks, bestemd voor bio-oliën, zijn samen goed voor een capaciteit van ongeveer 140 miljoen liter en een gewicht van bijna 4. 000 ton metaal.

Ook bij dit contract zullen de constructies in de ateliers van Geldof zelf en niet on site gebouwd worden.

'Dat spaart zeker een half jaar uit in vergelijking met de bouw van de tanks ter plaatse”, aldus Jan Soetaert, manager van de afdeling Storage Tanks bij Geldof.

Het 'shop-builden' van tanks wordt hoe langer hoe meer een handelsmerk van de constructeur, een argument waarmee het al belangrijke contracten wist binnen te halen.

Dat was eerder dit jaar bijvoorbeeld ook al het geval met 18 tanks voor een elektriciteitscentrale van energieproducent EDF in de Caribische Zee.

De tanks voor Vopak zullen worden aangeleverd in twee fasen: in januari 18 tanks van 2.250 m³ en acht van 3.500 m³. Evenveel tanks worden geleverd tijdens de tweede fase, eind mei 2013.

De hoogte van de tanks is afgestemd op de bruggen op de route naar Vlaardingen die geen ladingen laten passeren van meer dan 30 meter hoog.

Geldof mocht enkele jaren terug al tanks aan Vopak leveren in Vlaardingen en werkt momenteel nog aan twee andere projecten.