Transferium verkozen als concessiehouder van River Terminal Roeselare

Nog voor de zomer wordt het gloednieuwe overslagcentrum langs het kanaal Roeselare-Leie operationeel. POM West-Vlaanderen stelde Transferium aan als concessiehouder om een succesvolle opstart van River Terminal Roeselare te garanderen.

Trefwoorden: #binnenvaart, #POM West-Vlaanderen, #Roeselare, #terminal

Lees verder

Nieuws

( Foto: POM West-Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - In 2020 startten de werken voor de bouw van de rivierterminal in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv en POM West-Vlaanderen, via haar logistieke dochtermaatschappij de RTW.

Twee jaar later werden de werken volledig afgerond en heeft RTW de concessie op de terminal. De nieuwe rivierterminal bestaat uit een kaaimuur van 230 meter waar schepen aanmeren, en een kaaiplateau als opslagruimte van 18.000m².

Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen: “Dit overslagcentrum zorgt voor een enorme boost in de regio Roeselare. Hiermee willen we samen met De Vlaamse Waterweg, WVI en stad Roeselare meer bedrijven overtuigen om over te schakelen op de binnenvaart voor het vervoer van goederen en grondstoffen.”

De roots van Transferium als op- en overslagbedrijf liggen in Roeselare. De voorbije 20 jaar kende het bedrijf een flinke groei en bouwde het aan een sterke reputatie als stevedore (laden en lossen van schepen) binnen de cement-, bouwstoffen- en grondindustrie.

Het bedrijf is momenteel ook actief op een terminal in de haven van Brussel en Gent en heeft ook ervaring in de sector van de circulaire goederenstromen. Met Transferium Biomass slaan ze de brug tussen partijen die biofuels recupereren en de bedrijven die ze aanwenden als alternatieve brandstoffen.

Sinds februari dit jaar vond het overslagbedrijf versterking bij de Multi Logistics Group. Deze logistieke groep maakt deel uit van de duurzame investeringsgroep Hasco Invest en heeft verschillende participaties in logistieke bedrijven waar duurzaam transport voorop staat.

Eén van die ambities is de exploitatie van River Terminal Roeselare. Door in zee te gaan met Transferium wil POM West-Vlaanderen de River Terminal Roeselare uitbouwen tot een competitieve op- en overslagterminal en een regionaal belangrijk knooppunt.

Foto boven (vlnr.): Nicola Samyn (Transferium) Jean de Bethune (POM West-Vlaanderen), Johannes Lagasse (Multi Logisctics Group) en Pieter Decloedt (POM West-Vlaanderen).