• 24/05/2012
  • |     BB

Belgische bedrijven exposeren gratis op ITER-industriebeurs SOFT 2012

België is dit jaar gastland voor de wereldconferentie “SOFT” rond kernfusietechnologie. Belgische bedrijven kunnen kosteloos exposeren op de parallel ingerichte industriebeurs in Luik.

Trefwoorden: #energie, #fusie, #iter, #iterbelgium, #kernfusie, #soft

Lees verder

research

( Foto: ITER Organization )

ENGINEERINGNET.BE -- Naast een wetenschappelijke conferentie over fusie, is het 'Symposium on Fusion Technology' (SOFT) - met doorgaans 800 tot 1000 deelnemers - onder impuls van de bouw van de ITER-reactor in Frankrijk uitgegroeid tot een draaischijf voor ontmoetingen tussen technologiebedrijven van zeer uiteenlopende pluimage. Daarom werd sinds enkele editie een heuse 'industriebeurs' aan het congres gekoppeld.

"Belgische bedrijven, bijvoorbeeld uit de nucleaire of aerospace-sector, kunnen er kosteloos exposeren via een Belgisch paviljoen", zo meldt Christian Dierick, Belgisch ITER Industry Liaison Officer en ITER Belgium Coordinator, werkzaam bij technologiefederatie Agoria.

"Bedrijven hebben dikwijls de verkeerde perceptie dat het project ontoegankelijk zou zijn voor lokale KMO’s», stelt hij. «En dat is onterecht, want zowel grote bedrijven als gespecialiseerde kmo’s kunnen zich kandidaat stellen voor de toelevering van uitrustingen en diensten."

"Dat kan gaan van portaalkranen, HVAC, ICT, robotica en cryogenie tot gespecialiseerde diensten als vertalingen, juridische bijstand en speciale oppervlaktebewerkingen. Kortom, elke denkbare technologie of dienstverlening komt in dit mega-project aan bod."

ITERbelgium, de Belgische industrieantenne voor info over de diverse aanbestedingen in het ITER-project, speelt overigens niet alleen een actieve rol in de organisatie van de technologiebeurs. Het biedt met de steun van de Federale Overheid Economie ook op permanente basis kosteloze support aan bedrijven die interesse hebben voor toelevering van technologie en diensten aan het kernfusieproject.


ACHTERGROND
SOFT 2012, 24-28 september 2012 in het Liège Congress Centre te Luik
Geïnteresseerden nemen contact op met Christian Dierick, christian.dierick@agoria.be