• 02/07/2012
  • |     BB

Consortium van Unisys en Arcadis haalt ITER-contract binnen

Consortium sluit vierjarige raamovereenkomst met fusieproject ITER voor het leveren van beveiligingssystemen. Tip: het ITER-project is minder ontoegankelijk dan algemeen gedacht.

Trefwoorden: #arcadis, #cadarache, #engineering, #fusie, #Iter, #iterbelgium, #unisys

Lees verder

research

( Foto: ITER )

ENGINEERINGNET.BE -- De fusiereactor ITER, momenteel onder constructie in het Franse Cadarache, is een internationaal samenwerkingsproject die de wetenschappelijke en technische haalbaarheid van kernfusie als energiebron wil aantonen.

Partners in het project zijn de Europese Unie, Japan, Zuid-Korea, China, India, de Verenigde Staten en Rusland.

Een consortium van Unisys en het ingenieursbureau Arcadis heeft nu een contract afgesloten om de site uit te rusten met beveiligingssystemen om de faciliteit te beschermen tegen ongeautoriseerde bezoekers. Dat omvat onder meer identiteits- en toegangscontrole, circulatiecontrole en monitoring, communicatiebeveiliging, beveiliging en forensics, centrale monitoring, ....

Het contract geldt voor een periode van vier jaar, maar omvat meteen de optie tot verlenging van nog eens tien jaar. De contractwaarde werd niet vrijgegeven.


TIP:
«Bedrijven hebben dikwijls de verkeerde perceptie dat het ITER-project ontoegankelijk zou zijn voor lokale KMO’s», stelde Christian Dierick van ITERBelgium onlangs in Engineeringnet Magazine print (september 2012). «Dat is onterecht, want zowel grote bedrijven als gespecialiseerde kmo’s kunnen zich kandidaat stellen voor de toelevering van uitrustingen en diensten. Dat kan gaan van portaalkranen, HVAC, ICT, robotica en cryogenie tot gespecialiseerde diensten als vertalingen, juridische bijstand en speciale oppervlaktebewerkingen. Kortom, elke denkbare technologie of dienstverlening komt in dit mega-project aan bod.» Meer info: christian.dierick@agoria.be

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL:
"Hoe zou het zijn met het ... ITER-kernfusieproject ?"