• 24/05/2012

Structurele groei productie bio-energie zet door

De meeste methoden voor het opwekken van hernieuwbare energie uit biomassa gaven in 2011 een groei te zien van enkele procenten.

Trefwoorden: #bio-energie, #biomassa

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agentschap NL )

ENGINEERINGNET.NL -- De meeste methoden voor het opwekken van hernieuwbare energie uit biomassa gaven in 2011 een groei te zien van enkele procenten. Afvalverbranding en de productie van biogas groeiden bovengemiddeld.

De totale productie van hernieuwbare energie uit biomassa is echter stabiel gebleven in 2011. Dit wordt veroorzaakt door een incidentele daling van de productie van elektriciteit en warmte bij grote (hout)verbrandingsinstallaties.

Om de doelstellingen van 2020 te halen, is in 2012 nog een groei van 25% ten opzichte van 2011 nodig. Vooral ‘groen gas’-projecten met SDE en SDE+ subsidie die in de startblokken staan, zullen binnenkort aan die groei bijdragen.

Matté Brijder van Agentschap NL: “Investeren in het produceren van energie uit biomassa is geen sinecure, zeker niet in een tijd van economische onzekerheid. Daarom ondersteunt de overheid initiatiefnemers en hun stakeholders door de randvoorwaarden te scheppen om tot positieve investeringsbesluiten te komen.”

Meer informatie:
Statusdocument bio-energie 2011


(KV)