• 24/05/2012

China wil mondiale ISO-normen ontwikkelen voor biogas

Nieuw normplatform vergroot kansen in de Aziatische markt voor biogas.

Trefwoorden: #biogas, #china, #iso, #normen

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL -- China wil in samenwerking met internationale experts mondiale ISO-normen ontwikkelen voor biogas thuis-applicaties, biogasproductie en -producten, instrumentatie- en testmethodes, ontwerp- en bouwaspecten, exploitatie en management van biogasinstallaties.

Volgens NEN (NEderlandse Norm) biedt dit ISO-platform aan Nederlandse stakeholders de kans om hun expertise te delen, het netwerk in China uit te breiden en nieuwe projecten aan te boren.

In China hebben meer dan 40 miljoen huishoudens een biogastank. Momenteel zijn er meer dan 50.000 biogas projecten in ontwikkeling. De verwachting is dat de Chinese biogas-elektriciteitsopwekking oploopt tot 200 MW in 2015 waarvan 30% grootschalige biogas plants en 70% industriële biogasinstallaties. De potentiele stijging zal naar verwachting 1500 MW in 2020 zijn.

De grootschalige industriële biogas technologie is echter nog steeds onvolwassen. Zo is er een lage efficiëntie en instabiliteit van de processen door het ontbreken van gestandaardiseerde ontwerpen, bouw en beheer. Ook zijn er onbetrouwbare lokale producten met een te korte levensduur.

Naar aanleiding van bovenstaande ontwikkelingen en knelpunten heeft China een nieuwe normcommissie 'Biogas' opgericht. Eind juli vindt de eerste internationale meeting van de ISO/TC 255 plaats in Beijing. In het najaar van 2012 organiseert NEN een informatiebijeenkomst om de ontwikkelingen in de nieuwe ISO/TC 255 toe te lichten aan de Nederlandse belanghebbenden.


(KV)