• 13/06/2012

ISO onderzoekt te nemen afspraken internationale watermarkt

NEN onderzoekt de Nederlandse behoeften aan afspraken, belangen en speerpunten inzake water

Trefwoorden: #iso, #japan, #nen, #normalisatie, #water

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL -- Op 25 en 26 juli 2012 worden in Japan de prioriteiten bepaald voor toekomstige internationale waterafspraken (ISO normen).

2013 is het internationale jaar van het water, uitgeroepen door de Verenigde Naties. Het is aanleiding voor ISO om te onderzoeken welke afspraken voor de internationale watermarkt gewenst zijn.

Internationale normalisatie draagt bij aan krachtenbundeling en focus en kan onder meer zorgen voor disseminatie van technologieën, het delen van kennis en best practices en het wereldwijd beschikbaar maken van oplossingen.

De analyse van prioriteiten wordt bepaald vanuit de volgende hoofdthema’s:

• Technologieën en diensten voor behandeling en sanitatie
• Duurzaamheid van water en gemeenschappen
• Omgaan met activa, risico’s en crisissen

Deze raken sterk aan, onder meer: deltatechnologie, de toekomstbestendige productie van drink- en industriewater, geavanceerde afvalwaterzuivering, zoetwatervoorziening voor voedselproductie en resource efficiency.

NEN, het Nederlands Normalisatie-instituut, onderzoekt de Nederlandse behoeften aan afspraken, belangen en speerpunten. De uitkomst wordt de inzet voor de delegatie die namens Nederland deelneemt aan de workshop. NEN roept organisaties op om de enquête via www.nen.nl/water in te vullen voor 1 juli.

De delegatie kan bestaan uit enkele keyplayers uit bedrijfsleven, wetenschap en overheid. Zij kunnen zich aanmelden bij NEN. Na de workshop publiceert NEN de resultaten en wordt organisaties de mogelijkheid geboden voor deelname aan de inhoudelijke ontwikkeling van de afspraken.

Via www.nen.nl/water is informatie te vinden over de thema’s en het programma van de workshop, de Nederlandse enquête en de oproep voor deelname aan de delegatie.


(KV) (foto NEN)