Hoge meetnauwkeurigheid en eenvoudige gegevensintegratie

De HTP501 meet de relatieve vochtigheid en temperatuur in een bedrijfsbereik van -40 tot 120 °C. Het hoogwaardige E+E vochtigheidsmeetelement, temperatuurcompensatie en configureerbare drukcompensatie zorgen voor een uitstekende meetnauwkeurigheid.

Trefwoorden: #CaTeC, #meten, #sensor, #temperatuur

Lees verder

Productnieuws

( Foto: CaTeC )

ENGINEERINGNET.BE - Naast de gemeten vochtigheids- en temperatuurwaarden berekent de voelersonde nog meer vocht-gerelateerde fysieke grootheden zoals de dauwpunttemperatuur, absolute vochtigheid of mengverhouding.

De meetgegevens zijn beschikbaar op de RS485-interface en kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in de procesbesturing met behulp van het Modbus RTU-protocol.

Geoptimaliseerd voor zware omgevingsomstandigheden
De sonde heeft een robuuste IP66 roestvrijstalen behuizing, een kabel voor hoge temperaturen met gegoten M12-connector en een keuze uit verschillende filterkappen.

De elektronica is goed beschermd in de sonde en daardoor beschermd tegen condensatie en corrosie. De gepatenteerde E+E-coating beschermt het vochtigheidsmeetelement en de kabels tegen stof en corrosieve afzettingen, waardoor uitstekende meetprestaties en langdurige stabiliteit onder zware omstandigheden worden gegarandeerd.

Een optionele bescherming van de sensorkabels helpt de levensduur van het sensorelement aanzienlijk te verlengen in bijzonder agressieve omgevingen.

Flexibel en uitbreidbaar
Twee sondelengtes (200 mm en 400 mm) en drie verschillende kabellengtes bieden de gebruiker een enorme mate van flexibiliteit bij het installeren van de HTP501.

De gratis configuratiesoftware PCS10 vereenvoudigt de installatie en ondersteunt de individuele configuratie van de sonde. De HTP501 is compatibel met de Sigma 05 sensor-hub van E+E .

De digitale sensor kan op basis van het plug-and-play-principe in het hostapparaat worden gestoken en zo worden uitgebreid tot een sensoreenheid met display en analoge uitgangen.

Meer informatie: 
CaTeC b.v. 
Turfschipper 114 - NL-2292 JB Wateringen 
info@catec.nl - www.catec.be