• 30/05/2012

Solvay opent belangrijk innovatiecentrum in India

Solvay’s nieuwe Centrum voor Onderzoek, Ontwikkeling en Technologie spitst zich toe op zeer performante polymeren, organische scheikunde, nanocomposieten en groene chemie.

Trefwoorden: #india, #innovatiecentrum, #solvay

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Solvay opende zijn nieuw Centrum voor Onderzoek, Ontwikkeling en Technologie in de plaats Savli, in de staat Gujarat in India.

Het centrum zal zich toeleggen op de ontwikkeling van zeer performante polymeren, organische chemie, nanocomposieten en groene chemie. Van zodra het centrum op kruissnelheid is, zullen er 200 onderzoekers aan de slag zijn.

Het OO&T-centrum heeft drie beurzen ingesteld voor onderzoek op het gebied van duurzame chemie, nanotechnologie en polymerische wetenschap aan de Maharaja Sayajirao-Universiteit in Vadodara. Dergelijke samenwerking van universitaire onderzoeksinstituten met commerciële organisaties is essentieel wil men technologische innovatiedoorbraken realiseren en zo het ontwerpen en de commercialisering van nieuwe producten versnellen, klinkt het bij Solvay.

Sanjay Charati, hoofd van het Indiase onderzoeks-, ontwikkelings- en technologiecentrum: “Wij gaan ons toeleggen op innovatie op maat van de klant in de regio, waarbij de diverse sterke punten van de groep en het innovatief potentieel van de plaatselijke academische wereld als hefboom moeten dienen.”

De Solvay-groep is van in het jaar 2000 actief in India. Het heeft er 900 mensen in dienst. De groep realiseerde er vorig jaar een netto-omzet van 180 miljoen EUR en heeft de ambitie deze binnen de drie jaar te verdubbelen.


(KV) (foto Maharaja Sayajirao-Universiteit)