Vlaamse Regering richt met 7 bedrijven Flanders Technology & Innovation op

Met dit nieuw technologiebedrijf wil men een Europese leider uitbouwen in het ontwikkelen van technologische oplossingen voor maatschappelijke problemen. De deelnemende bedrijven zijn Proximus, Telenet, KBC, Cegeka, Cronos, Brussels Airport en COI.

Trefwoorden: #innovatie, #technologie, #Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: FTI )

ENGINEERINGNET.BE -De zeven privé-investeerders brengen elk 500.000 euro aan vermogen in in FTI. De Vlaamse overheid van haar kant zorgt voor 1 miljoen euro en is dus minderheidsaandeelhouder.

Flanders Technology & Innovation (FTI) moet een platform worden waarop veilige, vlotte en gecontroleerde data-uitwisseling mogelijk is.

Bedrijven, onderzoekscentra en overheden kunnen het gebruiken om hun kennis en krachten te bundelen en techoplossingen voor maatschappelijke uitdagingen te ontwikkelen.

De focus zal in eerste instantie liggen op 6 domeinen die in de toekomst het verschil zullen maken:

  1. gezondheid & voeding, waarbij meer moet ingezet worden op preventie,
  2. energie & klimaat, met focus op herbruikbare bronnen
  3. entertainment & media, met focus op de grote festivals in Vlaanderen, film, tv en gaming
  4. mobiliteit,
  5. data & digitalisering
  6. onderwijs, levenslang leren en de arbeidsmarkt.

De oprichting van de FTI-vennootschap kadert in het brede project ‘Flanders Technology & Innovation’ van de Vlaamse regering. Daar passen initiatieven zoals de tweejaarlijkse festivalweek (een eerste keer van 15 tot 24 maart 2024) met technologiebeurzen in de provinciehoofdsteden, de ‘Open Technologie & Innovatie Dag’ (16 maart 2024).

Klik hier voor alle informatie over dat initiatief.