Nieuwe zonnepanelen in cargozone van Brussels Airport

De helft van de zonnestroom gaat naar Brussels Airport, waardoor hun energievoorziening via zonne-energie van 4% naar 9% stijgt. De andere helft is bestemd voor partners in de zone.

Trefwoorden: #airport, #Brussel, #cargo, #CO2, #elektriciteit, #logisitiek, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Brussels Airport )

ENGINEERINGNET.BE - Eind januari zijn de werken gestart om de nieuwste gebouwen in de cargozone van zonnepanelen te voorzien.

Het gaat om de gebouwen waarin Kuehne+Nagel, Worldwide Flight Services, Expeditors, Swissport en Herfurth gevestigd zijn.

Er wordt circa 65.000 m² aan zonnepanelen geïnstalleerd, wat goed is voor in totaal 7.300 Megawattuur aan groene stroom.

Brussels Airport Company is al sinds 2018 CO2-neutraal wat betreft de eigen uitstoot als luchthavenuitbater. Vorig jaar is er beslist om de ambitie om als luchthavenuitbater nettonuluitstoot te bereiken drastisch te versnellen, van 2050 naar 2030.

Zonne-energie is een belangrijk element om die ambitie te realiseren en dit is een eerste concrete realisatie om dat doel te bereiken. Eind mei zou deze eerste installatie klaar moeten zijn, zodat vanaf juni de nieuwe groene energie beschikbaar is.

Mogelijke andere locaties voor bijkomende zonnepanelen worden nog onderzocht. De ambitie is om tegen 2027 27 MWp te realiseren, wat zo’n 24.000 Megawattuur per jaar oplevert.