Sensoren voor optimale hygiëne en productiviteit

In de biotechnologie en de farmaceutische industrie worden steeds hogere eisen gesteld aan flexibiliteit, veiligheid en automatisering om de noodzakelijke hygiëne en reproduceerbaarheid nog efficiënter te kunnen realiseren.

Trefwoorden: #farmaceutisch, #hygiëne, #proces, #sensoren, #Vega

Lees verder

Partner Info

( Foto: Vega )

ENGINEERINGNET.BE - In deze context kunnen VEGA sensoren voor niveau en druk een doorslaggevende bijdrage leveren.

De farmaceutische industrie is voortdurend in beweging om procescycli te optimaliseren en kosten te reduceren, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Flexibiliteit, steriliteit en perfecte reproduceerbaarheid zijn de sleutelwoorden in deze omgeving. De gebruikte meettechniek moet dan ook een lange lijst van speciale eigenschappen hebben om aan de hoge kwaliteitseisen te voldoen. VEGA sensoren zijn gecertificeerd volgens de gangbare richtlijnen en normen zoals FDA, ISPE GAMP, ASME-BPE, EHEDG.

Daarnaast zorgen genormeerde procesaansluitingen en een uniform hygiëneadaptersysteem voor maximale flexibiliteit bij de inbouw. Ze zijn diffusiedicht en uiterst robuust en bieden de juiste oplossing voor elke inbouwsituatie, ongeacht of de tanks kubusvormig of cilindrisch zijn, vrijstaand of geïntegreerd zijn, klein zijn of voorzien van roerwerken of verwarmingsspiralen. 

De kleinste veranderingen meten
Hoe flexibeler installaties worden gebruikt, hoe crucialer sensoren worden. Op voorwaarde dat ze zich snel en eenvoudig laten integreren, wederzijdse contaminatie uitsluiten en volledige traceerbaarheid van procescycli garanderen. Dit geldt zowel voor blockbuster medicijnen als voor gepersonaliseerde geneesmiddelen en single-use toepassingen, van batchgewijze tot continue productie. Als specialist in niveau- en drukmeting biedt VEGA het hele spectrum aan van voor de branche geschikte meetprincipes.

VEGA sensoren zijn bij uitstek geschikt voor de kritische aspecten van CIP- en SIP-processen. Zelfs bij een draaiende installatie en bij temperaturen tot 150 °C zorgen ze ervoor dat alle benodigde media met voldoende reserve beschikbaar zijn. (©VEGA)

Ze meten zelfs de kleinste niveau- of drukveranderingen. Zo beginnen de meetbereiken van de druksensoren met metalen of keramische meetcellen bij enkele millibar, maar kunnen ook drukken tot wel 1.000 bar aan. Dit heeft een directe invloed op de productiekosten, omdat perfect gedoseerde vulhoeveelheden de grondstofkosten verlagen en de productiviteit verbeteren. De kwaliteit en prestaties van de sensoren zijn het resultaat van tientallen jaren ervaring en doorontwikkeling: als een van de weinige fabrikanten ontwikkelt en produceert VEGA zijn keramisch-capacitieve CERTEC® meetcel zelf.

Hygiënisch ontwerp, vanaf het eerste begin
Voor de hygiënische en steriele productie van werkzame stoffen biedt VEGA speciale materialen – met alle noodzakelijke classificaties en eigenschappen. Ze zijn zelfs bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen en voldoen aan alle normen conform EHEDG, 3-A Sanitary en FDA. Qua constructie onderscheiden de sensoren zich door hun frontbondige procesaansluitingen en hun dichte, robuuste behuizing (IP69K). Met hun veilig beschermde afdichtingen, volledig metalen behuizing en de geringe oppervlakteruwheid van slechts 0,3 µm (voor oppervlakken die met het medium in aanraking komen) zijn VEGA sensoren speciaal ontwikkeld voor de farmaceutische industrie.

Dankzij het hygiënisch ontwerp zonder spleten en zonder dode zones blijven zij zelfs afgedicht bij stoomstraalreiniging. VEGA sensoren zijn bij uitstek geschikt voor de kritische aspecten van CIP- en SIP-processen. Ze zijn bestand tegen de deels zeer agressieve chemicaliën die hier worden gebruikt: zelfs wanneer bij een draaiende installatie gedurende twee uur bij een temperatuur van 150 °C CIP-reiniging plaatsvindt of wanneer het SIP-proces verloopt met verzadigde stoom en onder een druk van 1 bar.

Precieze en veilige productie van geneesmiddelen 
Van de voorbereiding, fermentatie en scheiding via de efficiënte opslag, nauwkeurig doseren en vullen tot de regelmatige reinigingsprocessen wanneer de installatie draait: de toepassingen van VEGA sensoren in de geneesmiddelenproductie zijn talrijk. Met zijn veelzijdige hygiënische adapters is de VEGAPULS 42 bij uitstek geschikt voor deze processen.

Dit type sensor is altijd de juiste keuze wanneer bij snelle niveauveranderingen geïntegreerde automatisering nodig is. Dankzij het aanwezige IO-Link communicatieprotocol kunnen procesgegevens in een netwerk met bedrijfs- en laboratoriumsystemen worden opgenomen. De VEGAPULS 42 overtuigt bovendien door zijn onderhoudsvrije werking op basis van de contactloze 80GHz-radartechnologie. Tegelijkertijd is alles achterwege gelaten wat de sensor onnodig duur en technisch te complex zou maken. Je herkent hem aan zijn innovatieve lichtring die verschillende kleuren kan aannemen en die zorgt voor een betere afleesbaarheid vanuit alle richtingen en van grote afstand.

Past altijd: met gestandaardiseerde procesaansluitingen en een uniform hygiëne-adaptersysteem bieden VEGA sensoren maximale robuustheid en betrouwbare hygiëne en kunnen ze uiterst flexibel op bestaande procesvaten worden geïnstalleerd. (©VEGA)

De lichtring is overigens ook het handelsmerk van de capacitieve niveauschakelaar VEGAPOINT, die betrouwbaar schakelniveaus detecteert. Zijn optionele universele aansluiting voor hygiënische adapters zorgt voor minder installatiewerk en voor kleinere benodigde voorraden. De sensor voldoet dus perfect aan de eisen die aan hygiënische processen worden gesteld.

Veilige toevoer en bevoorrading
In toevoerleidingen met verwarmingsmedia komt het aan op een snelle reactietijd. Voor een betrouwbare drukbewaking van gassen, dampen en vloeistoffen tot 130 °C zorgt de VEGABAR 28. De innovatieve keramische CERTEC meetcel heeft heel wat te bieden: chemisch resistent, bestand tegen extreme temperaturen en zo robuust dat ook vaste, abrasieve bestanddelen in vloeistoffen er geen vat op hebben. De optionele universele aansluiting voor hygiënische adapters zorgt voor minder installatiewerk en voor kleinere voorraden.

In de oplosmiddeltank is het de hoge meetnauwkeurigheid van de VEGAPULS 6X die een betrouwbare bevoorrading garandeert. De continu metende niveausensor meet dankzij sterke focussering van het radarsignaal bijvoorbeeld langs roerwerken. En zijn hoge dynamische bereik maakt zelfs meting mogelijk van media met de slechtste reflectie-eigenschappen.

Ten slotte mag de vibratieniveauschakelaar VEGASWING 61 niet onvermeld blijven, die zich dankzij zijn betrouwbare detectiekwaliteiten en lange levensduur heeft bewezen als overloop- en droogloopbeveiliging. Ook deze kan universeel in alle vloeistoffen worden toegepast. Onafhankelijk van de montagepositie detecteert hij betrouwbaar en op de millimeter nauwkeurig het schakelniveau.

Voorraden in de hand
Draadloze communicatie zorgt voor een betere toegankelijkheid in cleanrooms, zware industriële omgevingen of Ex-zones. Bluetooth maakt in combinatie met de VEGA Tools app een veilige en snelle parametrering, weergave en diagnose mogelijk vanaf een afstand tot 50 m – zonder complexe en vaak dure bekabeling. Voor een betrouwbaar voorraadbeheer wordt het VEGA Inventory System ingezet, dat op betrouwbare wijze alle belangrijke proces- en prognose-informatie visualiseert.

Meetinstrumenten op vaten, tanks of silo's informeren op deze wijze automatisch of de voorraden moeten worden aangevuld. Maar de gebruiksvriendelijke servicesoftware heeft niet alleen toegang tot actuele meetgegevens, maar heeft ook de historische verbruiksgegevens paraat. Gebruikers hebben zo altijd een actueel overzicht van hun voorraden en worden geïnformeerd over het verbruik van hun processen. Deze transparante communicatie creëert efficiëntie, standaardiseert processen en garandeert zo blijvend de kwaliteit van het eindproduct.

www.vega.com