• 07/06/2012

Eerste vrouwelijke decaan ingenieurswetenschappen Vlaanderen

Annick Hubin is verkozen tot decaan van de Faculteit Ingenieurswetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en is daarmee vanaf september de eerste vrouwelijke Vlaamse ingenieursdecaan.

Trefwoorden: #Annick Hubin, #Decaan, #Vlaanderen, #VUB

Lees verder

personalia

( Foto: VUB )

ENGINEERINGNET.BE -- Eén van de doelstellingen in haar nieuwe functie is: meer meisjes aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen. Annick Hubin: “Ingenieurswetenschappen is geen mannenwereld meer, integendeel er is veel behoefte aan vrouwen.”

Maar het belangrijkste is natuurlijk leiding geven aan de faculteit. Vanaf 2007 is ze al gewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel, met als specialisatie ‘Electrochemical Engineering’, en tevens voorzitter van de onderzoeksgroep ‘Electrochemical and Surface Engineering’.

In 2010 werd ze al vice-decaan bij ingenieurswetenschappen.

De verdere internationalisering van de faculteit is een topprioriteit. “We willen meewerken aan de oprichting van een internationale ingenieursschool in Brussel met de profielen burgerlijk en industrieel ingenieur en opleidingen in het Engels.”

Annick Hubin had altijd al interesse en aanleg voor exacte wetenschappen en techniek. Ze hield ook van een uitdaging. Daarom koos ze voor ingenieursstudies, met een zware toelatingsproef.

“Bovendien vroeg ik me af waarom zou ik dat als meisje niet kunnen? Toen ik in 1978 afstudeerde aan het Atheneum van Mechelen was de teneur: slimme jongens gaan voor ingenieur, slimme meisjes voor licentiaat of arts.”


(GL)