Covestro opent vijfde polycarbonaat productielijn in Antwerpen

In de nieuwe fabriek worden polycarbonaat copolymeren op industriële schaal geproduceerd. De nieuwe technologie, die intern werd ontwikkeld, is gebaseerd op een innovatief en oplosmiddelvrij smeltproces in combinatie met een nieuw reactorconcept.

Trefwoorden: #Covestro, #polycarbonaat, #polymeren, #productie, #technologie

Lees verder

Techniek

( Foto: Covestro )

ENGINEERINGNET.BE - Deze technologie maakt de productie van polycarbonaten mogelijk met aanpasbare eigenschappen, die de voorbije jaren op laboratorium- en pilootschaal binnen Covestro werden ontwikkeld en getest.

Het nieuwe productieproces is niet alleen minder complex, het werd ook aangesloten op de bestaande infrastructuur in Antwerpen met al vier productielijnen voor polycarbonaat.

Resultaat is een productie-installatie van wereldformaat gecombineerd met de flexibiliteit van een stand-alone unit. Het nieuwe product is bedoeld voor toepassingen als antenne- en batterijbehuizingen, laadpalen voor elektrische auto's, zonnepanelen, medische toestellen en IT-toepassingen zoals notebooks.

In deze nieuwe productielijn werd ongeveer 50 miljoen euro geïnvesteerd en omvat een productie-installatie en een pilootinstallatie.