• 08/06/2012

Grégory Declercq van AW Europe is preventieadviseur 2012 (+video)

Grégory Declercq van AW Europe is preventieadviseur van het jaar 2012 en BIS Industrial Services is verkozen tot meest innoverende contractor.

Trefwoorden: #adviseur, #contractor, #preventie

Lees verder

personalia

( Foto: Agoria, Grégory Declercq )

ENGINEERINGNET.BE -- Grégory Declercq is Manager ‘Loss Prevention, Facilities & Maintenance’ bij AW Europe, één van de grootste toeleveranciers van de automobielsector in ons land.

Agoria, de federatie van de technologische industrie en organisator van de verkiezing, looft Declercq voor zijn aanpak rond arbeidsongevallenpreventie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het is de zesde keer dat Agoria de preventieadviseur van het jaar verkiest. Met de prijs zet de technologiefederatie bedrijven in de bloemetjes die de veiligheid en welzijn van hun eigen medewerkers en die van aannemers en onderaannemers hoog in het vaandel voeren.

Grégory Declercq werkt er sinds 1996. Deze Waalse onderneming is één van de belangrijkste subcontractors uit de automobielsector en stelt 900 mensen tewerk.

Ze produceert navigatiesystemen voor personenwagens en herstelt automatische versnellingsbakken.

Het bedrijf is in ons land aanwezig in Braine-l’Alleud in Waals-Brabant (R&D, projectbeheer, kwaliteit, ICT-centrum voor Europa, administratie) en Baudour-Mons in Henegouwen (dienstencentrum et assemblage).

Na AW Europe vervolledigen dit jaar de bedrijven BASF en Atlas Copco het podium.

Agoria looft Grégory Declercq voor zijn aanpak rond verliesbeheer (Loss Control), preventie van arbeidsongevallen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De firma legt al jaren een zeer gunstig rapport voor van dalende arbeidsongevallen en ernstgraad. Het preventiebeleid heeft een positieve impact op de veiligheid en welzijn voor zowel de eigen werknemers als de aannemers/onderaannemers in Baudour.

Declercq: “Veiligheid is op alle niveaus bij AW Europe een prioriteit. Er zijn verschillende opleidingen en sensibiliseringsmomenten voorzien voor het eigen personeel en voor aannemers die bij ons komen werken. Bovendien zijn er ook veiligheidsanimatoren in het bedrijf actief die ingeval van problemen meteen kunnen tussenkomen.”

Voor de eerste maal werd ook een prijs toegekend aan het “meest innoverend contractor” project. De prijs gaat naar BIS Industrial Services, een industriële dienstverlener actief in de chemie en petrochemie met ondermeer activiteiten in de stellingbouw en isolatie.

De verkiezing van preventieadviseur en meest innoverende contractor is een initiatief van de sector Contracting en Maintenance van Agoria.

Het gaat om bedrijven die actief zijn met de installatie, montage, technisch onderhoud en projectbeheer van installaties voor gebouwen, infrastructuur en industrie.


(GL)

Zie ook video-interview: