• 08/06/2012

Bart Holsters van Cofely Besix wint 'Award for Middle East FM Manager'

Bart Holsters van Cofely Besix Facility Management wint de “Award for Middle East FM Manager of the Year”, die gisteren werd uitgereikt.

Trefwoorden: #award, #Cofely Services, #Facility Management

Lees verder

Nieuws

( Foto: Fabricom GDF-Suez )

ENGINEERINGNET.BE -- De award, die werd uitgereikt op het Middle East Facilities Management Annual Gala Dinner in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, erkent en beloont de verwezenlijkingen van de facility management industrie.

Volgens de jury waren alle kandidaturen van bijzonder hoge standaard, maar stak Holsters er bovenuit omwille van het sterke en overduidelijk bewijs van zijn verwezenlijkingen.

Holsters is verantwoordelijk voor het technisch en civiele onderhoud van ’s werelds hoogste gebouw, de Burj Khalifa in Dubai (828 m). Dit is een technisch zeer complexe en risicovolle operatie onder het oog van de hele wereld, een operatie waarbij niets mag fout gaan om de werking van het gebouw niet te onderbreken.

“Ik ben uiteraard heel blij," zegt Holsters. "Dit is een erkenning voor drie jaar hard werken. Het was niet makkelijk, en de klant was veeleisend, maar dat deed ons de lat alleen maar hoger leggen."

"Mijn team en ik zijn erg trots dat ik was genomineerd, maar winnen is natuurlijk nog mooier. We hopen dat er nog meer uitdagende projecten onze richting uit komen. Als er nog een hoger gebouw gebouwd wordt, bijvoorbeeld. Hopelijk mogen we ook dat project realiseren, en ik zal er zeker bij zijn om het te doen,” voegde hij toe.

De jury zei dat de award een erkenning is voor de FM-verantwoordelijke die het gebouw deed functioneren van bij de constructie tot en met zijn huidige staat, wat een tevens aantoont wat de kracht is van outsourcing en van de FM-industrie.

Voor het onderhoud ging de firma daarvoor een joint venture aan met Fanek Avireal uit de Verenigde Arabische Emiraten die op dezelfde avond een award kregen voor de meest groene FM bedrijf van het jaar.

Met zijn duizelingwekkende hoogte biedt de Burj Khalifa plaats aan zo’n 10.000 bewoners, kantoormedewerkers en ander personeel. Het gebouw telt 160 verdiepingen, goed voor 350.000 m2 en is een project van de vastgoedgroep Emaar (winnaars van het meest duurzame initiatief van het jaar), die nauw verbonden is met de koninklijke familie van de oliestaat.

Het bedrijf is verantwoordelijk voor al de zogenaamde MEP-installaties (Mechanical, Electrical, Plumbing) en zorgt ook voor de rekrutering en opleiding van de lokale medewerkers.


(GL)