Synthetische biologie zal naar verwachting alle industrieën ontwrichten

96% van alle organisaties is reeds bezig met synthetische biologie en de meerderheid is van plan om binnen vijf jaar hun investeringen te verhogen. Hierbij geldt duurzaamheid als een belangrijke drijfveer voor deze bedrijven.

Trefwoorden: #AI, #bio, #capgemini, #duurzaamheid, #economie

Lees verder

Columns

( Foto: Capgemini )

ENGINEERINGNET.BE - Organisaties in alle sectoren bereiden zich voor op de transformerende impact van synthetische biologie.

Hierbij worden principes uit de biologie en techniek toepast, in combinatie met AI en datagestuurde computertechnieken, om nieuwe of opnieuw ontworpen biologische systemen te creëren voor waardevolle doeleinden.

Ze willen recente ontwikkelingen op het gebied van biotechnologie benutten om milieuvoordelen en betere productprestaties te realiseren.

Dat blijkt uit het nieuwste rapport van het Capgemini Research Institute over de bio-economie, “Engineering biology: The time is now”. Het rapport stelt vast dat duurzaamheid een belangrijke drijfveer is voor de interesse van bedrijven.

Meer dan 70% van de organisaties verwacht dat bio-oplossingen het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen aanzienlijk zullen versnellen. Kost- en prestatievoordelen dragen ook bij aan dit proces.

Het rapport belicht een aantal barrières die overwonnen moeten worden om dit potentieel te realiseren, van marktbewustzijn en acceptatie tot hoge kosten en een tekort aan geschoolde professionals.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.