Gentse scale-up Azumuta breidt uit naar de VS

Azumuta wil die met zijn ‘connected worker suite’ de maakindustrie wakker schudden. Het snelgroeiende jonge bedrijf opent een eerste buitenlands kantoor in de Detroit, waar het deelneemt aan het prestigieuze i4.0-acceleratorprogramma.

Trefwoorden: #accelerator, #Azumuta, #maakindustrie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Azumuta )

ENGINEERINGNET.BE - Batist Leman, oprichter en CEO van Azumuta: “De maakindustrie in de VS heeft momenteel volop de wind in de zeilen. Zo wordt er, met name onder impuls van de Inflation Reduction Act, massaal geïnvesteerd in groene energie en duurzame technologieën.”

Bovenop het nieuwe kantoor is Azumuta in Detroit ook geselecteerd voor i4.0, het belangrijkste industry 4.0-acceleratorprogramma in Noord-Amerika, en heeft het een plekje verworven bij Newlab.

Dat is een nieuw innovatie-ecosysteem binnen Michigan Central, het gelijknamige treinstation dat in 2018 door Ford opgekocht werd om er een business- en innovatiehub specifiek voor mobiliteit van te maken.

Naar analogie met de bloeiende Newlab-hub voor climate- en deeptech in New York wil Ford nu samen met Newlab hetzelfde doen om er de toekomst van mobiliteit vorm te geven.

Naast Ford is ook Google een van de medeoprichters en drijvende krachten achter Michigan Central.