Apex introduceert nieuwe high-end aandrijvingen

De nieuwste aanwinst van Apex Dynamics, de MG-serie, is ontworpen om de hoogste krachten te kunnen overbrengen en verdient daarom met recht de titel “krachtpatser”. In dit artikel belichten we de voordelen en unieke eigenschappen van deze serie.

Trefwoorden: #aandrijvingen, #Apex, #motoren

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Apex Dynamics )

ENGINEERINGNET.BE - De MG-serie kan een nominaal koppel van maximaal 4.035 Nm overbrengen en biedt een torsiestijfheid tot 1.050 Nm/arcmin, met een kiepkoppel tot 22.000N.

De haakse variant, de MGK, is uitgerust met een hypoïde- of kegelwiel voortrap en kan worden geleverd met een overbrengverhouding tot maar liefst 10.000:1.

De uitgaande flens voldoet aan de ISO9409 standaard, maar kan optioneel worden voorzien van de gepatenteerde Curvic-plate flens voor directe bevestiging van een rondsel.

Dit verhoogt de krachtdichtheid aanzienlijk. Verder kan, indien gewenst, een as-opzetstuk worden geleverd, zodat een uitgaande as eenvoudig kan worden gerealiseerd.

De MG/MGK serie beschikt standaard over schuine vertanding en een planeetdrager met drie planetaire wielen voor optimale krachtoverbrenging.

De MGH-serie is ontworpen voor nog zwaardere belasting. Deze kan nominaal tot 5.905 Nm verwerken en biedt dezelfde torsiestijfheid van 1.050 Nm/arcmin en een kiepmoment tot 22.000N.

De haakse variant, MGHK, heeft eveneens een hypoïde- of kegelwielvoortrap en biedt overbrengverhoudingen tot 5.500:1. De uitgaande flens voldoet ook hier aan de ISO9409 standaard, met de optie om de Curvic-plate flens te gebruiken voor directe bevestiging van een rondsel.

Net als bij de MG-serie kan er optioneel een as-opzetstuk worden geleverd voor het realiseren van een uitgaande as. De MGH/MGHK-serie is voorzien van schuine vertanding en een planeetdrager met vier planetaire wielen om maximale koppeloverdracht te garanderen.

Met de unieke Curvic-plate flens bouw je een extreem sterke en compacte aandrijving, waarbij het rondsel eenvoudig en snel kan worden verwisseld. Deze oplossing zet een nieuwe standaard op het gebied van krachtoverbrenging en precisie.

Wil je meer weten over deze nieuwe MG/MGH serie neem dan contact op met Apex Dynamics voor meer informatie over hoe deze tandwielkasten kunnen worden toegepast in uw projecten.