60 topstudenten nemen deel aan de Eindhoven Semicon Summer School

Deze leerweek met een uitgebreid programma over de halfgeleiderindustrie, van equipment en devices tot circuits, systems en applications, wordt gegeven door topspecialisten van halfgeleiderbedrijven en kennisinstellingen.

Trefwoorden: #halfgeleider, #opleiding, #school, #semicon

Lees verder

Opleiding

( Foto: TU/e )

ENGINEERINGNET.BE - Het doel van de summer school is om het allerbeste talent aan te trekken naar de Brainportregio, één van Europa's krachtigste hotspots op het gebied van semicon en fotonica.

De deelnemers zijn zowel bachelor- als masterstudenten van universiteiten uit Taiwan, de VS, Spanje, Italië, Roemenië, Litouwen, Vietnam, Thailand en van de TU/e.

Het exclusieve vijfdaagse programma geeft de studenten niet alleen waardevolle inzichten in een breed scala aan semicon-onderwerpen.

Het brengt ze ook in contact met topexperts uit de industrie, met hoogleraren en met elkaar, waardoor ze een waardevol internationaal netwerk opbouwen.

De studenten bezoeken semiconbedrijven (ASML, NXP en SMART Photonics) en presentaties van thought-leaders en specialisten over de nieuwste ontwikkelingen, trends en uitdagingen.

De week (van 26-30 augustus) wordt georganiseerd door de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) samen met partners, waaronder ASML, ASM, NXP, SMART Photonics, TSMC, imec, Axelera AI en Neways.