BASF opent nieuwe installatie voor alkylethanolamines

Op de Antwerpse Verbundsite werd onlangs een nieuwe worldscale productie-installatie voor alkylethanolamines ingehuldigd en betekent voor BASF een productieverhoging met bijna 30% tot meer dan 140.000 ton per jaar.

Trefwoorden: #BASF, #chemie, #coating, #proces, #waterbehandeling

Lees verder

Nieuws

( Foto: BASF )

ENGINEERINGNET.BE - De veelzijdige alkylethanolamines worden voornamelijk gebruikt als voorproducten voor gasbehandelingschemicaliën, voor flocculantia die worden toegepast in waterbehandeling en als bindmiddelen tussen pigmenten en harsen in de coatingsindustrie.

Andere toepassingen zijn onder meer wasverzachters, additieven voor metaalbewerkingsvloeistoffen en polyurethanen.

Met ongeveer 300 verschillende amines heeft BASF 's werelds meest diverse portfolio van dit type chemische tussenproducten. Samen met alkyl-, alkanol- en alkoxyalkylamines biedt het bedrijf heterocyclische en aromatische evenals speciale amines.

Hun portfolio omvat ook een groeiend assortiment chirale amines, bekend om hun hoge optische en chemische zuiverheid. Die worden voornamelijk gebruikt voor de productie van proceschemicaliën, farmaceutica en gewasbeschermingsmiddelen, evenals cosmetische producten en wasmiddelen.

Ze worden ook gebruikt om coatings, speciale kunststoffen, composieten en speciale vezels te produceren.