• 30/09/2024
  • |     PVO

Wieland Electric-ATEM: Betrouwbare partner voor machineveiligheid op maat

Machineveiligheid is iets waarmee Wieland Electric-ATEM zich dagelijks bezighoudt. De Duits-Belgische onderneming zorgt voor toekomstbestendige veiligheidsoplossingen, door zowel betrouwbare producten als ondersteunende diensten aan te bieden.

Trefwoorden: #machine, #modulair, #veiligheid

Lees verder

Partner Info

( Foto: Wieland Electric-Atem )

ENGINEERINGNET.BE - De focus ligt op innoverende concepten op maat van het bedrijf, die de veiligheid van mens en machine garanderen.

Sinds 2016 is ATEM (voormalig Brussels distributeur van elektrotechnische oplossingen) een dochterbedrijf van de Duitse firma Wieland Electric, marktleider inzake installatietechnologie.

Sleutelwoorden als kwaliteit, professionele oplossingen en betrouwbaar advies is de dagelijkse doelstelling van Wieland Electric-ATEM, dat opereert vanuit moderne kantoren in Willebroek. De divisie ‘Industrial Automation’ beschikt over een uitgebreid portfolio aan oplossingen voor de machinebouw. Bijzondere aandacht gaat hierbij uit naar de machineveiligheid.

Schaalbare veiligheidsoplossingen
Volgens Koen Notelaers, Managing Director van Wieland Electric-ATEM, leven wij in een tijd waarbij de industriële processen steeds meer geautomatiseerd worden. Hierdoor moet de functionele veiligheid van machines voldoen aan steeds strengere eisen en complexe figuraties. Dan heb je schaalbare veiligheidsoplossingen nodig die werken op individuele machines.

Koen Notelaers: “Ons veiligheidsportfolio omvat elektrogevoelige en mechanische sensoren, compacte relais en krachtige veiligheidscontrollers met diverse veiligheidsfuncties. Ik stip daarbij vooral ons sensor PRO productgamma aan, met o.a samos PRO Controllers, SLC lichtgordijnen, SNO veiligheidsrelais en de SIN veiligheidsschakelaars. Dat zijn betrouwbare producten die alle belangrijke veiligheidsbehoeften afdekken.”

Modulariteit in veiligheidsoplossingen
“De functionele veiligheidsoplossingen zijn op maat van ieder individueel bedrijf ontworpen”, verduidelijkt Koen Notelaers. “Onze oplossingen ondersteunen onze klanten met o.a. bewegingsbewaking, analoge signaalverwerking, industriële persbesturing en materiaalstroom. Het hart van de oplossing wordt gevormd door de samos PRO COMPACT veiligheidscontroller, dat een nieuwe standaard is voor modulariteit in veiligheidsoplossingen.

Gebruikers kunnen één enkele machine tot een complexe set-up van meerdere machines beveiligen door op eenvoudige wijze expansiemodules toe te voegen. De programmatie is eenvoudig door de gebruiksvriendelijke software samos Plan 6 en er is ook een automatische modelconfiguratie aanwezig. Voor bedrijven die kennis willen maken met de samos PRO Compact veiligheidscontroller, stellen we de samos Starter-Set voor.”

Safety Services en begeleiding
Wieland Electric-ATEM wil zijn ervaring inzake machineveiligheid delen met de bedrijven. Koen Notelaers: “We ondersteunen de medewerkers van de bedrijven met trainingen, seminaries en cursussen. Ook begeleiden we onze klanten met de implementatie van het CE-proces en trainen bedrijfsmedewerkers om een gecertificeerd veiligheids-ingenieur te worden.”

“Wieland Electric-ATEM zorgt ook voor individuele pakketten op maat van het bedrijf, zodat alle machines en toepassingen aan de veiligheidsstandaarden beantwoorden. Zo ondersteunen we onze klanten doorheen de volledige levensduur van de machines. Ons streefdoel is om de bedrijven volledig te ontzorgen inzake machineveiligheid”, besluit Koen Notelaers.

www.atem.be /www.wieland-electric.be