• 20/06/2012

Plan voor veiliger spoor bij Bunnik opgemaakt door DHV

ProRail verbetert de komende jaren de veiligheid van het spoor en de doorstroming van het wegverkeer bij Bunnik.

Trefwoorden: #A12, #DHV, #ProRail, #spoorweg

Lees verder

Nieuws

( Foto: DHV )

ENGINEERINGNET.NL -- Vanwege het ruimtegebrek ontwierp DHV een complexe constructie voor een spooronderdoorgang en toekomstige toerit voor de A12. De bouw gaat 2014 van start en is naar verwachting in 2015 afgerond.

De bestaande spoorwegovergangen rondom Bunnik zorgen voor grote opstoppingen in het verkeer naar de A12. In het nieuwe ontwerp wordt de kruising van de doorgaande weg met de spoorlijn vervangen door twee conflictvrije kruisingen: één onderdoorgang voor snel verkeer en één voor langzaam verkeer.

Namens ProRail werd een verkeersstudie uitgevoerd om de wegindeling te bepalen, en voerden de ingenieurs geotechnisch onderzoek uit naar de draagkracht van de bodem om de fundering en het kunstwerk te kunnen dragen.

Bovendien deed men onderzoek naar de benodigde aanpassingen aan het beveiligingssysteem van het spoor. Ten slotte onderzocht het bedrijf de gevolgen van de tunnel op de luchtkwaliteit, geluidoverlast, ecologie, archeologie, bodem, water, kabels en leidingen en verkeer.

Het plan is ontworpen om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de zeer beperkte ruimte in het gebied.

Op basis van het ontwerp dat er nu ligt, wordt het aanbestedingsdossier opgesteld. De bouw van het plan gaat naar verwachting 2014 van start, en wordt in 2015 afgerond.


(GL)