• 22/06/2012

Robots centraal op Super TU/esday

De Super TU/esday House of Robots aan de TU/e staat in het teken van nieuwe ontwikkelingen en toepassingen van bouwkundige technologieën.

Trefwoorden: #Robots, #Super TU/esday, #Technische Universiteit Eindhoven, #TU/e

Lees verder

opleidingen

( Foto: TU/e )

ENGINEERINGNET.NL -- De Super TU/esday is dinsdag 26 juni en wordt georganiseerd door de faculteit Bouwkunde. Bezoekers kunnen een kijkje in de toekomst nemen tijdens robotdemonstraties.

De maatschappij vraagt andere huisvesting voor bewoners, die gezond en zelfstandig op hogere leeftijd willen blijven wonen en die graag aan het maatschappelijk leven willen blijven deelnemen.

Vriendelijke robots nemen huishoudelijke taken over in keuken en badkamer, meedenkende ramen, muren en informatie- en communicatietechnologie helpen de bewoner, de mantelzorg en de verzorgende.

Sterke robots en slimme materialen kunnen op de bouwplaats ook de fysieke arbeid van de bouwvakkers verlichten.

Deze ontwikkelingen en toepassingen zijn uitdagingen voor ontwerpers, bouwers en beheerders van huisvesting en zorgverleners aan bewoners. De Super TU/esday met het thema ‘House of Robots’ wil kennis en ervaringen aanreiken om deze uitdagingen op te pakken.

Tijdens de Super TU/esday ‘House of Robots’ worden lezingen gegeven.

Zo spreekt prof.dr.ir. Jos Lichtenberg (TU/e) over zelfdenkende bouwsystemen en prof.dr.Tatsuo Arai, president van de Japanse Robot Association, belicht de laatste ontwikkelingen van het robotbeleid van de Japanse overheid.

De deelnemers aan de Super TU/esday krijgen een kijkje in de toekomst aangeboden tijdens robotdemonstraties, waarbij de nieuwste technologieën worden ingezet.

Aanmelden (gratis) en meer informatie over het programma, zie www.tue.nl/supertuesday.


(GL)