• 28/06/2012
  • |     BB

Eerste Belgische netwerk van elektrische snellaadpunten komt er aan

VitaeMobility's eigen netwerk van 50 snellaadpalen moet elektrisch rijden in België 'zorgeloos' maken. ABB mag de technologie leveren.

Trefwoorden: #ABB, #elektrische snellaadpunten, #VitaeMobility

Lees verder

Nieuws

( Foto: VitaeMobility )

ENGINEERINGNET.BE -- ABB heeft een eerste groot contract op zak voor technologie om elektrische voertuigen hypersnel op te laden.

VitaeMobility, een bedrijf dat duurzame e-mobiliteitsoplossingen aanbiedt, wil namelijk de eerste zijn om een netwerk van 50 snellaadpunten in België neer te poten. Met de ABB-technologie, afkomstig van het in 2011 overgenomen Nederlandse Epyon, kan volledig opladen in tussen 30 en 120 minuten.

ABB staat in voor de installatie van de snellaadpunten, zorgt voor ondersteunende diensten en een webbased IT-architectuur die er voor zorgt dat elk snellaadpunt op afstand kan beheerd, onderhouden en geupgraded worden.

“De gegenereerde data en softwar mogelijkheden zijn essentieel om rijgedrag bij te sturen en de meest schone mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen”, zegt Hans Streng, General Manager van ABB’s EV charging infrastructure-groep.

VitaeMobility stelt elektrisch rijden 'zorgeloos te willen maken'. Vandaar de keuze van een high-tech snellaadnetwerk. Dat zou de bezorgdheid van de gebruikers over een beperkte actieradius moeten wegnemen, wat nog steeds een belangrijke obstakel is om te kiezen voor elektrisch rijden.

“Overschakelen naar elektrisch rijden impliceert meer dan alleen maar energie-efficiënt transport: het vermindert onze afhankelijkheid van (buitenlandse) fossiele brandstoffen, het verkleint onze ecologische voetafdruk door het verminderen van emissies en het broeikaseffect én het is economisch zinvol omdat dat operationele en onderhoudskosten aanzienlijk lager liggen op lange termijn”, aldus Gunter De Pooter, Executive Director van VitaeMobility.


FOTO
Gunter Depoorter, Executive Director VitaeMobility en Hans Streng, General Manager EV charging infrastructure group ABB.

LINKS
Lees ook: Eerste snellaadpunt met multi-uitgang voor elektrische wagens in België