• 26/03/2013

VDL Nedcar gaat Mini's bouwen met ABB robots

VDL NedCar en ABB tekenen Supply Agreement, waarbij VDL Nedcar voor BMW de Mini gaat bouwen in Born en gaat in de nieuwe automobielfabriek gebruik maken van ABB robots.

Trefwoorden: #ABB Robotic, #auto, #BMW, #MINI, #robot, #VDL Nedcar

Lees verder

Nieuws

( Foto: ABB, safemove robot )

ENGINEERINGNET -- Onlangs werd een supply agreement tussen VDL Nedcar en ABB getekend. Dit betekent een opdracht van zo'n 1000 robots voor de Zweedse robotbouwer.

De robots zullen in de periode juni tot en met september 2013 uitgeleverd worden. Ondertussen zullen de productie en onderhoudsmedewerkers van VDL Nedcar opgeleid worden.

Dit voor ABB Robotics in de BeNeLux een unieke opdracht. In de afgelopen periode zijn er natuurlijk een aantal automobielfabrieken dicht gegaan en als dan de enige onafhankelijke autoproducent van Nederland groots gaat investeren is het natuurlijk geweldig dat de opdracht aan ons gegund wordt, aldus Martin van der Have, sales manager van ABB Robotics.

Ook technisch gezien is deze opdracht zeer belangrijk. De robots voor VDL Nedcar worden gebouwd volgens de BMW-specificaties (BMW is eigenaar van Mini) en dat betekent dat er interessante opties in zitten.

Als representatief voorbeeld hiervan kan SafeMove genoemd worden. Met behulp van SafeMove kunnen kosten bespaard worden op het gebied van mechanische veiligheid en er is samenwerking mogelijk tussen mens en robot op een veilige manier en dat zorgt voor een ongestoorde productie.

Het is de bedoeling dat de eerste MINI in de tweede helft van 2014 van de band zal rollen.


(GL)