• 04/07/2012

Rubicon subsidie voor MESA+ onderzoeker

MESA+-onderzoeker Antony George, die vorig jaar aan de Universiteit Twente promoveerde, heeft een Rubicon subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek ontvangen.

Trefwoorden: #MESA+, #NWO, #Rubicon, #subsidie, #Universiteit Twente

Lees verder

Nieuws

( Foto: Universiteit Twente )

ENGINEERINGNET.NL -- Hij kan met de subsidie twee jaar lang onderzoek gaan doen aan de Rice University in de Verenigde Staten.

George gaat in de Verenigde Staten onderzoek doen naar manieren waarop je grafeen (koolstof van één atoomlaag dik) kunt patroneren en manipuleren. Dit met als doel om ‘devices’ met een dikte van één atoomlaag te kunnen creëren.

George promoveerde afgelopen jaar op het proefschrift ‘Sub-50 nm Scale to Micrometer Scale Soft Lithographic Patterning of Functional Materials’. Hij deed zijn onderzoek bij de vakgroep Inorganic Materials Science.

Met de Rubiconsubsidie biedt NWO pas gepromoveerde wetenschappers de mogelijkheid om onderzoekservaring op te doen aan internationaal vooraanstaande instituten in het buitenland. Dit jaar ontving NWO 75 aanvragen voor de Rubiconsubsidie, waarvan er 19 zijn gehonoreerd.


(GL)