• 12/07/2012

LRM verkoopt aandelen Syntegro

Syntegro zet internationale groei zelfstandig verder

Trefwoorden: #lrm, #syntegro

Lees verder

b2b

( Foto: Research Campus Hasselt )

ENGINEERINGNET.BE - De investeringsmaatschappij LRM verkoopt haar aandelen in Syntegro aan haar mede-aandeelhouders.

Syntegro, een Belgische hardware fabrikant en software ontwikkelaar, is specialist in tijdsregistratie en toegangscontrole. De firma werd in 2007 opgericht en is ondertussen uitgegroeid tot een KMO met een portefeuille van meer dan 300 klanten. 

In september 2007 werd Syntegro opgestart door 4 initiatiefnemers; Paul Van Aerschot, Herman Ceuppens, Johan Sempels en Ronny Dierckx. LRM investeerde 350.000 euro in deze start-up. Door de extra financiële middelen kon Syntegro eigen, innovatieve producten ontwikkelen in de markt van toegangscontrole, tijdsregistratie en HR-software.

In 2010 investeerde LRM nogmaals 150.000 euro. 

Syntegro is gevestigd in het incubatorgebouw op de Research Campus Hasselt en is actief op meerdere nichemarkten o.a. bij steden, gemeenten, OCMW’s, kinderdagverblijven, de zorgsector, scholen maar ook in de industrie, multinationale bedrijven en de KMO-markt.

“Dankzij de inbreng van LRM heeft Syntegro haar technologische oplossingen vanaf nul kunnen ontwikkelen. Deze oplossingen liggen vandaag nog steeds aan de basis van het innovatief aanbod dat we onze klanten bieden. Binnen de markt van tijdregistratie, toegangscontrole en personeelsplanning zijn we hierdoor uitgegroeid tot een belangrijke speler,” stelt Paul van Aerschot, Oprichter en CEO Syntegro.

“Mede door de marktkennis en de financiële expertise van LRM werd de werking van Syntegro geprofessionaliseerd en is Syntegro uitgegroeid tot een rendabele KMO. Dit vormt een goede basis om de verdere toekomstige groei op eigen kracht te realiseren.” 


(KV)