• 20/07/2012
  • |     BB

G&G mag 'transition pieces' bouwen voor Northwind-windmolenpark

G&G International heeft een contract gewonnen voor het Northwind Offshore Wind Farm project, een nieuw windmolenpark op de Bank Zonder Naam, 37 kilometer buiten de kust van Zeebrugge.

Trefwoorden: #bank zonder naam, #g&g, #idesa, #northwind, #offshore, #riffgat, #windmolen, #zeebrugge

Lees verder

Nieuws

( Foto: G&C, transition pieces, hier voor Riffgat-park )

ENGINEERINGNET.BE - Het Belgische Northwind plaatste een order van 48 miljoen euro voor de productie van stalen transitieconstructies voor zijn offshore windmolens.

G&G International neemt voor dit order de leiding in de opgerichte joint venture GI WindForce JV met het Spaanse Idesa om deze constructies begin 2013 te leveren. G&G International zal zelf 40 van de 72 verbindingstukken bouwen, Idesa 32.

Dit is het tweede contract van dergelijke omvang dat het engineering- en constructiebedrijf uit Willebroek binnenkrijgt, na het order voor het Duitse offshore windmolenpark Riffgat in de zomer van vorig jaar.

"Het bevestigt onze strategische keuze als leverancier in de markt van de hernieuwbare energie. Dit nieuwe project zorgt voor continuïteit, werkzekerheid en versterkt onze marktpositie, aldus het bedrijf in een persmededeling.