• 23/08/2012
  • |     BB

Belgisch meettoestel scoort op Nederlandse vakbeurs

Optyl enige Belgische laureaat voor de prijzen ‘The Best of ….. the Industriële Week’ in categorie Industrial Processing.

Trefwoorden: #bio4pack, #dinnissen, #industriele week, #macropak, #optyl, #rycobel, #samson, #vakbeurs, #vakbeurzen, #vnu

Lees verder

b2b

( Foto: Optyl )

ENGINEERINGNET – Nederlandse vakjournalisten konden tijdens de perspresentatie van de beurzen Macropak, Industrial Automation & Drives en Industrial Processing in juni de meest opvallende innovaties van exposanten kiezen.

Deze worden beloond met het predicaat 'The Best of …..'. Als winnaars kwamen uit de bus: voor Industrial Automation & Drives Weiss Nederland, voor Industrial Processing de exposanten Optyl, Samson en Dinnissen, en voor Macropak Bio4Pack en Rycobel.

De producten van deze exposanten worden tijdens de Industriële Week op een ‘gouden’ zuil tentoongesteld.

Optyl wees er ons fijntjes op het enige Belgische bedrijf te zijn in het rijtje van finalisten. Dat bedrijf uit Hoboken (bij Antwerpen) stelde zijn kandidatuur met een toestel om het stofgehalte in natte schouwen te meten. 'En de manier waarop, is innovatief', stelde één van de aanwezige vakjournalisten.

Het toestel onttrekt via een extractief bypass-systeem vochtige rookgas aan de schouw. Deze rook gaat door een droogsysteem zodat al het water verdwijnt. Hierna volgt een uitermate precieze stofmeting.

Het belangrijkste onderscheid met andere apparaten is naar verluidt de TUV-keuring op het geheel en de QAL1-certificering op de meetapparatuur.


ACHTERGROND
Industrial Processing, Industrial Automation & Drives en Macropak worden van 2 tot en met 5 oktober 2012 gelijktijdig gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.