• 30/08/2012
  • |     BB

Solvay sluit contract lithiumzouten met Bolloré-groep

Solvay sluit meerjarencontract met Franse Bolloré-groep voor de levering van lithiumzout voor LMP-batterijen.

Trefwoorden: #Aroma Performance, #bluecar, #bolore, #lithium, #rhodia, #solvay

Lees verder

Nieuws

( Foto: Solvay )

ENGINEERINGNET.BE -- Solvay mag speciale lithiumzoutkwaliteiten (LiTFSI) leveren aan twee filialen van de Bolloré-groep voor de productie van lithiummetaalpolymeerbatterijen.

Aroma Performance, via Rhodia een van Solvays business units, zal de lithiumzoutelektrolyten produceren in het Franse Salindres en in China.

De technologie in kwestie is via een gemeenschappelijk O&O-programma ontwikkeld door beide bedrijven samen. De Bolloré-groep is een grote producent van batterijen, maar zit bijvoorbeeld ook achter de ontwikkeling van de elektrische Bluecar, een kleine stadswagen.

“Deze verbintenis met een wereldleider in energieopslag is een significante evolutie in de ontwikkeling van LiTFSI-producten”, zegt Jean-François Mousset, Battery Development Business Director van Aroma Performance.

“We zijn bereid onze LiTFSI-capaciteiten te vergroten om als strategische partner de groei van de Bolloré-groep te ondersteunen.”

Lithiummetaalpolymeerbatterijen zijn één van de mogelijke pistes om de bereik van elektrische auto's te vergroten. Ze hebben een grote chemische en thermische stabiliteit en goede elektrochemische eigenschappen.

In 2011 telde de Bolloré-groep wereldwijd bijna 38.000 medewerkers.